Elke ouder zal het wel bevestigen, maar bij kinderen horen ook wat minder leuke taken. Zeker ouders van kleine kindjes of baby’tjes zullen het wel beamen. Ik denk aan opstaan midden in de nacht, vuile (explosie) pampers verversen, spuitjes bij de dokter, … Daarom bedacht Charlotte van Aukjes wereld de rotklusjes van het ouderschap-tag en ja hoor, ze heeft mij getagt! Deze bestaat uit 8 vragen. Benieuwd hoe wij de taken bij ons thuis verdelen? En of we die klusjes wel echt zo rot vinden?

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Oei, dat weet ik eigenlijk niet. Wanneer het nodig is veronderstel ik, geen vast stramien. Mijn man is meestal de persoon die het opmerkt en die dan ook de nageltjes knipt. Heel vreemd hoor, wanneer ik het doe, dan zijn ze in no time weer lang. Misschien knip ik die dan ook wel niet zo kort als mijn man. Bang om Wolf pijn te doen en zo. Papa’s zijn een stuk dapperder, niet?

En de teennagels?

We kijken altijd of het ook nodig is die te knippen wanneer we de handjes doen. Vaak wordt dit dus gecombineerd, maar dan wel telkens een keertje overslaan want teennageltjes groeien zo snel niet.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Twee wekelijks, vind het wel fijn om in een fris bed te slapen, dus gun mijn kleine man dit ook. Nu, een bed verversen vind ik best vervelend, altijd zo’n gedoe met die hoes die over dat donsdeken moet. Ons bed doe ik samen met mijn man, die van Wolf doe ik alleen. Bij beiden moet ik altijd in het hoeslaken klimmen om de hoekjes goed te krijgen, dit geldt voor een 2wekelijkse work-out hoor!

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Met een wattenstaafje, nooit, ik ben daar precies wat bang voor. Wel nemen we dagelijks de oortjes mee wanneer Wolf zich wast. Daar maak ik dan een spelletje van. “Mag ik ook eens in je oortjes kriebelen?” dat doe ik dan met het hoekje van het washandje. Dit vindt hij soms zo grappig, dat hij het ook bij mij eens wil doen.

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Een beurtrol, elk om beurt eens. Hoor je wel vaker bij andere gezinnen “Ik ben daarnet al geweest, het is nu eens aan jou”. Haha.

PipiMama

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

Dat ben ik meestal. Om de een of andere reden hoort de papa het nooit. Soms vraag ik me af of dit wel echt is, maar andere papa’s bevestigen dat dit bij hen ook een gekend fenomeen is en dat ze dit echt niet bewust doen, tenzij ze natuurlijk allemaal samenspannen in een complot tegen de mama’s … Ik geef dan ook wel toe, dat als ik meer dan 1x uit mijn bed moet (wat gelukkig niet vaak gebeurt) ik de papa wel eens een duw geef en de opdracht om te gaan. Dit doet hij dan ook wel altijd zonder mopperen.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Consultatiebureau, my nightmare. Dit deden we samen of toch de 3 keer dat we geweest zijn. Je maakt een afspraak bij kind en gezin, moet dan toch nog keilang wachten met een baby. Mensen die denken dat ze alles beter weten, neen hoor, niet ons ding. We besloten dan ook al heel snel om gewoon naar de huisarts te gaan. Achteraf gezien hadden we dit zelfs beter meteen gedaan en dat consultatiebureau gelaten voor wat het was.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Organisatie van oppas, geschenkjes, … dat is mijn dada, dat doe ik dan ook graag dus no way dat ik dit taakje afsta!

Dus al bij al vallen die klusjes wel mee, ze nemen niet zo heel veel tijd in. En als je ze wat verdeelt volgens wie waar goed in is, dan kosten die ook niet erg veel moeite.

Hoe gaat dit bij jullie? Zijn er volgens jullie nog rotklusjes die vergeten werden?

Ik tag ook graag Marijke van mama’s met thee, Andrea van Happy mama life, Marjo van Mar-joya, Melanie van bmellow en Kim van kimsblogs

7 Replies to “De rotklusjes van het ouderschap tag

  1. Leuk dat je hem ook hebt ingevuld! Ik vind het ook zo’n rotklus om de bedden te verschonen. Helemaal ondankbaar als er dan een dag later weer in wordt gespuugd ofzo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *