Ik werd door Ingrid getagd in de fairy tale tag. Heel leuk want ik hou enorm veel van sprookjes, daar kan je nooit te oud voor zijn.

Sprookjesmij

Rapunzel: Houd je ervan om buiten te zijn?

Buiten zijn, heerlijk. Al helemaal als het mooi weer is (lees boven de 22 graden). Ik kan enorm genieten van de rust en de prachtige natuur zoals een bos, de zee, bloemetjes, vlinders … maar ik hou ook enorm van het ontwaken van een stad. Eens een stad wakker is en de gezellige drukte echte drukte wordt, vind ik het wel wat minder fijn.

De Wolf en de 7 geitjes: Ben je makkelijk voor de gek te houden?

Haha, eerlijk is eerlijk. Ik ben goedgelovig, helaas. Zo heeft mijn mama mij eens wijsgemaakt dat een ei een “drukknop” had waardoor hij kon breken. Ik wist en weet ook wel dat dat niet zo is, maar ik geloofde wel dat er zo een plaatsje kon zijn, dat wanneer je er druk op uitoefent, het ei makkelijker breekt, niet dus. Dom dom dom.

Doornroosje: Hoeveel uur slaap jij per nacht?

Mijn slaap is mij heilig. Ik heb veel slaap nodig om mijn batterijtjes terug op te laden. Gemiddeld denk ik dat ik een 8 à 9 tal uur per nacht slaap, idealiter zouden dit er wel 10 moeten zijn denk ik.

Belle en het Beest: Wat maakt een persoon mooi in jouw ogen?

Raar maar waar, niet het uiterlijk. Mensen die ik mooi vind, hebben vaak weinig gemeenschappelijke uiterlijke kenmerken. Wat hen doet opvallen is hun uitstraling, hun sterke persoonlijke aantrekkingskracht. Moeilijk te beschrijven want een mooie uitstraling is niet tastbaar, het is geen mooi zijn of lelijk zijn, het is iets wat iemand uniek en prettig maakt.

De Kikkerkoning: Wat vind je walgelijk?

Goh, walgelijk, dat klinkt wel heel extreem. Er zijn veel dingen die ik wel vies vind in die zin dat ik het niet lekker vind om te eten of er niet durf aankomen (insectjes en zo), maar walgelijk daar zou ik eens moeten over denken.

Sjaak en de Bonenstaak: Welke planten staan in jouw huis?

Valse, haha. Ik heb geen groene vingers, helaas maar ik zie heel graag bloemen en planten. Dan hebben we dat voorzien door valse planten in huis te zetten, maar ze zien er wel echt uit hoor!

De Gelaarsde Kat: Heb je huisdieren?

Ja, ons lieve hondje. Een Franse bulldog, het leuke is dat ze enorm zachtaardig is van karakter. Zij kan heel goed overweg met ons zoontje en vise versa. In ons huis kan je ook af en toe eens een spin vinden of een vliegje, tellen die ook als huisdieren?

Hondje

Mulan: Ben je net zo dapper en vol zelfvertrouwen als Mulan?

Soms ben ik heel onzeker en vaak kan ik dat ook verbergen waardoor ik zelfzeker over kom. Voor andere dingen ben ik dan weer erg dapper, zo vond ik er bijvoorbeeld niet echt veel aan een tattoo te laten zetten.

Dory: Heb je een goed geheugen?

Ik had een goed geheugen, maar ik denk dat ik een deel van mijn brein heb afgestaan aan mijn zoon. Sinds ik mama geworden ben is mijn geheugen een zeef geworden.

Sneeuwwitje: Beschouw je jezelf als mooi?

Ik doe mijn best om mooi te zijn, maar dat is zo relatief. Ik denk dat ik inmiddels wel in een fase gekomen ben waarop ik kan zeggen dat ik best wel tevreden ben met hoe ik eruit zie, dat is niet altijd zo geweest. Maar om nu meteen te zeggen dat ik mooi ben, ik denk dat ik normaal ben.

Elfmij

Repelsteeltje: lieg je wel eens?

Ik vrees dat wie neen antwoord op deze vraag al liegt. Iedereen liegt wel eens, ik ben niet heiliger dan de paus. Al vervloek ik mezelf wel als ik dat eens doe, zelfs bij een leugentje om bestwil voel ik me schuldig.

Blauwbaard: Noem een zwakte in je karakter.

Ik heb er wel meerdere maar de zwakte in mijn karakter die me het meest blokkeert is het niet kunnen loslaten van dingen. Dan bedoel ik niet fysiek loslaten maar mentaal, ik blijf altijd doorkauwen op gebeurtenissen waardoor mijn humeur soms wel eens verpest is.

Pinokkio: Wat is je grootste wens?

Een echt kindje zijn 🙂 Neen maar het heeft wel met mijn kindje te maken, dat mijn kindje altijd zichzelf mag zijn en gelukkig mag worden net zoals hij is. Daarnaast wens ik voor mezelf een super goede band met dat zoontje natuurlijk.

Roodkapje: Vertrouw je onbekenden snel?

Ik geloof werkelijk dat elke mens van nature “goed” is, over het algemeen heb ik dus nog niet echt veel issues gehad door mensen vanaf het begin te vertrouwen. Misschien is dat naïef, maar dat kan ook een sterkte zijn natuurlijk.

Peter Pan: Wat is je (mentale) leeftijd?

Peter Pan, never grow up! Dat typeert een beetje wie ik ben, altijd wat gekker dan de rest. Ik probeer mijn zoon te volgen, hij is drie dus mijn mentale leeftijd is momenteel ook drie, geen idee hoe lang ik dat kan volhouden.

De Sterrendaalders: Wat is je meest waardevolle bezit?

Mijn gezin, zeker, meer dan wat ook op deze wereld.

De stuk gedanste Schoentjes: Vind je het leuk om naar feestjes te gaan?

Feestjes, goh, kinderfeestjes zoals een verjaardagsfeestje, ja, daar kan je me zeker een plezier mee doen. Feestjes zoals voor volwassenen met uitgaan en dansen en zo, neen, dat is niet voor mij weggelegd.

De Nieuwe Kleding van de Keizer: Geef je veel om je kleding?

Ja ik vind het wel fijn om mooi gekleed te zijn, alleen … ik ben nogal wispelturig en ben niet zo goed in combineren. Gelukkig heb ik een man die weet wat bij me past en wat ik wel en niet draag.

De Prinses op de Erwt: Ben je gevoelig?

Ja, ik heb snel pijn en kan (over)emotioneel reageren op vanalles en nog wat. Ik denk wel dat ik kan zeggen dat ik gevoelig ben.

Houden jullie ook zo van sprookjes? Nemen jullie de tag over? Ik nomineer alvast Marieke en Saskia om de tag over te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *