In het weekend van 10 maart 2018 werden bijna 3000 gezinnen in Brugge uitgenodigd om een boom te planten in het geboortebos in Sint-Andries. Kindjes die geboren werden tussen 2014 en 2018 kregen dus de mogelijkheid om hun geboorte te herdenken door een boom te planten.

Waarom een geboortebos?

Met deze boomplantactie willen ze de gemeente aanvullen met wat extra groengebieden. Daarnaast staan bomen symbool voor groeien, dit is dan ook ideaal als symbool voor een geboorte van een kindje.

Wolf met boom

En voor ons? We willen Wolf graag het belang van de natuur meegeven, een bos is daar een mooi onderdeel van. Niet alleen zalig om in de zomer even te verfrissen maar het is een plaats waar je leuk kan spelen of ontspannen. Daarbij, de namen van alle kindjes die deelnemen worden op een groot bord aan de ingang van het bos weergegeven. Vereeuwigd worden in een stukje bos, dat is toch wel een super leuk gegeven?!

Schop

Boompjes planten

Elk kindje kreeg 3 boompjes om te planten, bij ons waren dat 3 (nu nog) kleine beukjes. De putjes moesten we niet meer zelf maken, er waren mensen van het stad aanwezig om dit te voorzien, het plaatsen van de boompjes werd een heuse gezinsactiviteit, maar ook Wolf zijn beste vriendinnetje heeft een handje toegestoken nadat ze haar eigen boompjes al een plaatsje gegeven had.

Boom planten

Na het zware werk, trakeerde de stad nog op een gratis drankje voor alle aanwezigen en er was een poppenkast voor de kindjes. Eerst werken en dan ontspannen uiteraard.

Poppenkast

Elk aanwezig kindje kreeg daarnaast nog eens een super leuk t-shirt met het opschrift “ik ben de toekomst van Brugge”.

Toekomst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *