In de krokusvakantie organiseert J.E.F. verspreid over heel Vlaanderen een jeugdfilmfestival met films op maat van kinderen, met ook vertoningen speciaal voor kleuters. Dit maakt het extra leuk, iets wat wij dus absoluut niet mogen missen want iedereen in ons gezin is gek op film.  

Omdat papa en mama geen verlof hebben in de vakantie, besloten we dan maar om tijdens de  weekends van de krokusvakantie een filmpje mee te pikken. Hoe het eerste weekend ons bevallen is, daar vertel ik jullie graag al wat meer over.

Welke film?

Ik wou eigenlijk graag kijken naar Casper en Emma omdat ik daar al heel wat leuks over gehoord en gelezen heb, maar we hadden al een ouder-kind yogasessie gepland.

Wolf mocht daarom dus zelf kiezen tussen een aantal andere films op basis van de prentjes en de trailers op internet (van 3+ tot en met 5+ omdat hij al in staat is om langere tijd zijn focus te houden voor een film). Zijn keuze ging naar Rita en Krokodil, net die film op maat van zijn leeftijd, goed gekozen dus!

We beslisten er een moeder-zoon-dagje van te maken. In de voormiddag ouder-kind yoga en in de namiddag met zijn tweetjes naar de film!

Rita en krokodil

De film gaat over een kleuter Rita met een eigen willetje, alles moet altijd op haar manier gaan. De 40 minuten durende film is opgebouwd uit een aantal blokken van telkens een 5-tal minuutjes waarin Rita samen met de krokodil heel wat pret beleefd.

Rita is een bazig meisje en wil krokodil zoveel mogelijk in de pas laten lopen, ook al doet ze dat zelf niet altijd. Om een voorbeeldje te geven, één van de afleveringetjes gaan ze samen in het bos kastanjes rapen. Rita beveelt Krokodil om op het pad te blijven zodat hij niet zou verdwalen. Ze beslist om zelf toch maar wat kastanjes te gaan rapen weg van het pad en verdwaalt.

De ervaring

We waren eerder al eens met Wolf naar de film geweest, weliswaar was die film misschien minder op maat van kleuters (denk aan Minions, De kleine vampier, Coco) en dit ging best goed. Toen waren we verwonderd dat hij zo goed en flink kon blijven (stil)zitten.

Raar maar waar, bleek dit deze keer toch anders te zijn, ligt het aan het feit dat de zaal minder imposant was? Of aan het feit dat ze geen popcorn of dergelijke in de aanbieding hadden? Misschien omdat papa er niet bij was? Geen idee, ik denk dat hij het grootste deel van de film heeft rechtgestaan, af en toe eens van stoeltje wisselde en ook een poosje op mijn schoot heeft gezeten.

Ikzelf vond het dan wel weer tof dat er films echt op maat van kleuters werden aangeboden, iets wat ik ergens wel kan appreciëren. De vraag is alleen, hoeveel is er van de film echt bijgebleven? Buiten het feit dat het over een krokodil ging, heb ik er eigenlijk weinig van gehoord. Terwijl bij Coco hij achteraf wel meer vertelde over de inhoud film zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *