Geheel onverwacht, kwam kwam Jules de klaspop dit weekend bij ons logeren. Dit is waarschijnlijk het moment waar elk kindje uit de klas naar uitkijkt. Stiekem vond ik dit eigenlijk ook wel heel leuk.

Jules de klaspop

Jules is een pop van uitgeverij Zwijsen. Het is een handpop met een gek gezicht en niet erg veel haar. Uit de boekjes die bestaan, weten we dat Jules ook een mama, papa, zus en een opa heeft.  Jules heeft een hond en een vis als huisdier. Hij is het vriendje van elke kleuter  zelf wel een beste vriendinnetje Louise.

Waar is dat goed voor?

Klaspop Jules wordt in veel scholen hier in België gebruikt, vooral om de taalontwikkeling te stimuleren. Hij komt graag eens bij iedereen van de klas logeren. Daarom gaat hij elk weekend met een koffer vol spulletjes mee naar het huis van een kleuter uit de klas.  Op maandag krijgen de kindjes dan de kans om hierover te vertellen. Dit stimuleert niet enkel de taal van je kleine spruit, zo leren de juf en de andere kindjes ook hun klasgenootjes een beetje beter kennen.

Wat ik nergens vind, maar wel zelf ondervind is dat het een stimulans is omde kindjes te leren ‘zorgen voor’. Kinderen ondernemen in het weekend samen met de pop allerhande zaken en moeten daarnaast ook zorg dragen voor hun vriend. Heel opmerkelijk ook dat dit meteen een vanzelfsprekendheid is voor hen. Wolf wou meteen dat Jules overal meeging en ontfermde zich over de zorg, eten geven, tanden poetsen … ik heb daar niets voor moeten vragen.

Dagboekje van Jules

In het dagboek van Jules kan het gastgezin dan iets uitwerken rond het weekend dat ze samen met Jules beleefd hebben. Hier kan je erg creatief in zijn, al merk ik wel dat de meesten standaard een stukje schrijven en documenteren met foto’s. Dit is ook hoe wij het aangepakt hebben.

Liefste Dagboek, 

Dit weekend mocht ik bij Wolf logeren. Na een koude fietsrit, (waar ik gelukkig Wolf zijn regenjasje mocht aandoen) kon ik kennismaken met zijn gezin.

Kennismaking Jules

Ik voelde me meteen op mijn gemak en mocht meedoen met alles (spelen, samen eten, tv kijken en het avondritueel). Daarna mocht ik bij Wolf slapen. Wolf heeft gelukkig niet gesnurkt.

Jules vrijdag

De volgende morgen ben ik samen met Wolf zijn mama en papa gaan wakker maken. Op zaterdag gaat Wolf altijd naar de multimove met zijn vriendje. Ik mocht deze keer ook mee. Amai, wat hebben we daar moeten ‘tumbelen’. Samen met Wolf en de juf heb ik zelfs een doel gescoord, joepie!

Nadien hebben we de kerstboom opgezet en kregen we bezoek van Wolf zijn meter, tante en neefje. Samen hebben we niet enkel veel gespeeld maar ook super leuke kerstfoto’s gemaakt! Ik was heel erg moe na deze leuke dag en viel dus ook al snel in slaap.

Jules zaterdag

Af en toe gaat Wolf op zondag naar de yoga, deze zondag zag het ernaar uit dat dit niet zou lukken. Het sneeuwde en zijn mama is bang om dan met de auto te rijden. Gelukkig heeft zijn stoere papa ons gevoerd en hebben wij heerlijk kunnen genieten. Ik heb ook oefeningen moeten doen, dat was niet zo makkelijk hoor.

Jules Zondag Yoga

Na de spannende gladde autorit, heb ik samen met wolf nog wat kerstversiering geknutseld en kort even in de sneeuw gespeeld voor we naar het sinterklaasfeestje gingen bij zijn oma. Daar hebben we veel gespeeld en lekker gegeten (stiekem heb ik ook veel nic nac’jes gegeten, hihi).

Jules Zondagmiddag

Het was een leuk weekend bij Wolf, maar ik ben wel blij dat ik terug naar papa, mama en zus kan want ik mis ze eigenlijk wel een beetje. Misschien kan ik deze zomer wel nog een keertje bij Wolf logeren.

Tot gauw Dagboekje

Jules

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *