De overstap naar het ‘grote’ bed liep bij ons zonder probleem. Buiten het bed veranderde eigenlijk niets. Wanneer Wolf wakker werd, huilde hij tot wij kwamen. Tot we hem op een dag vertelden dat hij eigenlijk wel uit zijn bed mag komen naar onze kamer. Wat hij ook deed, elke dag om 6u30, dus ook in het weekend. Alleen, na een drukke werkweek wilden zowel papa als mama in het weekend wel eens wat langer slapen, iets wat ondertussen wel lukt dankzij Remi.

Slaaptrainer

Via vrienden en collega’s hoorden we dat een slaaptrainer wel zou kunnen helpen. Vooral omdat zo’n jonge kinderen eigenlijk geen besef hebben van tijd. Op die leeftijd zijn ze wakker en dat is het moment dat de dag begint. Ze beseffen niet dat ze dan later op de dag wel eens sneller moe zouden kunnen worden omdat ze te weinig slaap hebben gehad. Slaaptrainers kunnen hierin duidelijkheid scheppen.

Slaaptrainers zijn eigenlijk kinderwekkers die via een andere manier dan kloklezen aangeven wanneer het tijd is om op te staan. Er bestaan verschillende varianten, via symbooltjes, oogjes die open gaan, …

Alleen, kieskeurig zoals wij zijn, vonden we de meesten nogal kinderachtig. Eigenlijk is dit niet zo’n probleem gezien het ook voor kindjes is, maar die kinderlijke zaken passen niet zozeer in de strakke minimalistische slaapkamer die wij voor Wolf in gedachten hebben.

Gelukkig heeft mijn man een echte gadget speurneus en vond hij na wat research Remi, de strakke digitale slaaptrainer van het Franse Urban Hello. Wanneer het gezichtje slaapt, betekent het dat je kindje wat langer in bed moet blijven en wanneer het gezichtje wakker is en lacht, dan is het tijd om op te staan.

Remi foto

Remi is beschikbaar in 4 kleuren, zo heeft Wolf thuis een blauwe en bij zijn oma een rode.

Remi, meer dan een slaaptrainer

Maar Remi is meer dan gewoon een slaaptrainer hoor. Als je het vraagt aan Wolf, dan somt hij hem zelfs op bij de leden van zijn gezin.

De simpelste extra feature is een nachtlampje voor kindjes die bang zijn in het donker.

Remi is eigenlijk ook een baby monitor die de slaap van je kind kan tracken en via de app data beschikbaar stelt die je helpt om de slaap van je kind te verbeteren. Hij kan de temperatuur van de slaapkamer meten en geluid opnemen in de kamer.

Via de app kan je als ouder eigenlijk alles instellen, tijd om te gaan slapen, tijd om op te staan, verschillende gezichtjes en kleurtjes die verschillende dingen kunnen betekenen, muziekjes, wekker …

En dankzij het feit dat het zo’n modern digitaal dingetje is, kan het meegroeien met je kind. Zo staat de tijd ook digitaal afgebeeld, waardoor hij nog bruikbaar is eens het kindje kan kloklezen. Maar hij kan ook gebruikt worden als bluetooth speaker wat dan weer leuk is voor oudere kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *