Ik hou alvast van boeken, ook voor zoonlief probeer ik hiervoor reeds warm te maken. Niets zo fijn als een leuk verhaaltje voor het slapengaan en een flinke portie fantasie. Nu lezen we meestal in bed. In ieder huis is wel een plaats voor zo’n echte leeshoek, ook bij ons dus.

Sinds we onze ruime bureau inrichtten speelde ik al met het idee om hier een gezellig leeshoekje te voorzien, alleen bleef ik het constant uitstellen. Dankzij een samenwerking emob zette ik toch de eerste stap, al is het nog steeds een work in progress.

5 tips voor een leeshoek

  • Zorg voor een comfortabele zitplaats, waarin je lekker kunt onderuitzakken. Zelf opteerde ik voor zitzakken. Ik had al een grote zitzak die ik als tiener ooit van manlief kreeg voor mijn verjaardag (ja hoor, zo lang kennen wij elkaar al). Voortaan kan zoonlief zich nu ook terugtrekken in een zitzak op zijn maat.
  • Verstop de boeken niet zomaar in een gesloten kast. Dit deden wij eigenlijk altijd en had als gevolg dat steeds hetzelfde boekje gelezen werd. Zonde van al die mooie verhalen, niet?
  • Wissel de boekjes in de leeshoek af en toe eens om, zo hoef je niet alles uit te stallen.
  • Voorzie een bijzettafeltje, dan kan je ook makkelijk iets te eten of te drinken voorzien voor tijdens het lezen.
  • Zorg voor warme dekentjes, niets gezelliger dan je op een koude winteravond knus onder je dekentje te nestelen.

Boekjesoptafel

Onze leeshoek

De grote zitzak had ik al, ik koos dan ook kleine zitzak in dezelfde zwarte kleur, zo blijft alles sober en tijdloos. Eerder hadden wij reeds bij emob een bijzettafeltje gekocht die eigenlijk enkel gebruikt werd om de printer op te zetten. Dit was eigenlijk best wel zonde, het is niet enkel een mooi tafeltje, ook nog eens super praktisch. Nu staat hij dus mooi te pronken met boekjes erop en ook de dekentjes kan ik er mooi in opbergen.

Leeshoek Leeshoek2

De volgende stap in de afwerking is een boekenrekje voorzien waarin ik net nog wat extra boeken kan opbergen en een mooie leeslamp. De volgende keer dat papa hard moet werken, lezen moeder en zoon gezellig een boekje, laat de herfst maar komen!

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *