Na lang aarzelen, heb ik dan toch de beslissing genomen om mee te doen aan de mama challenge van 2017, ook al sta ik niet op de officiële lijst.

Ik zag het een eindje geleden passeren via Lotus writings . Toen dacht ik al “Oh wat tof”. Toch twijfelde ik of ik het wel zou kunnen en heb toen nog de boot afgehouden.

Wat trok me over de streep?

Of beter, wie trok me over de streep? Ik zag gisteren bij Maddy van mamazijn.nl via instagram dat ze mee zou doen. Dat zette mijn twijfel weer in gang, er was niet veel nodig om ervoor te zorgen dat ze me kon overtuigen.

Heb ik nog twijfels?

Ja hoor, ik twijfel nog veel. Kan ik dit wel? Neem ik niet teveel hooi op mijn vork? Toen bedacht ik ‘Het is een uitdaging, we proberen het gewoon, falen is ook een optie’.

Het idee zelf sprak me al de ganse tijd aan om eerlijk te zijn. Ik heb anderhalve week verlof enkel met Wolf en had daarvoor al een hoop plannen gemaakt, enkele ideetjes kunnen er steeds bij. Zeker dingen die bijblijven en onze band kunnen versterken, dat wil elke mama toch?

Wat komt er nu dus nog bij op mijn lijstje dankzij de mama challenge?

Het zijn allemaal leuke dingen, sommige ervan ging ik hoe dan ook al doen maar ik had er nooit over nagedacht om er ook over te schrijven.

waarschijnlijk zal ik ook niet over alles schrijven … tenzij ze een gedicht kunnen opleveren, spannend!

Ik weet nog niet in welke volgorde ik ze aan bod zal laten komen, maar hier zijn ze dan:

 • Me-time zal zeker al buiten de anderhalve week samen-verlof vallen, haha.
 • Picknicken lijkt me erg leuk om samen met mijn zoon te doen, we hebben hier alvast het allerleukste picknick dekentje liggen en wie weet, misschien mag papa zelfs mee.
 • Recept voor ijsjes of fruitwater, komt dit even goed uit dat ik hier keihard fan van ben, nu nog iets zoeken waar Wolf ook fan van is.
 • Knutselen stond reeds op mijn planning. Sinds ik ook blog voor house of diapers heb ik al heel wat ideetjes klaar liggen.
 • Waterpret zou er hoe dan ook komen, Wolf is gek van water. Zowel in het zwembadje in de tuin als in een groot zwembad, wie weet trekken we misschien zelfs even tot aan de zee.
 • Pimp je tuin wordt een moeilijke, vorig jaar deden we heel veel maar ik weet niet of manlief zal toelaten dat ik veel ga pimpen, to be continued.
 • Leukste speeltuintjes uit de wijk weet ik eigenlijk niet zijn, buiten deze recht over ons huis dan. Zoekplezier gegarandeerd.
 • Gratis uitstapjes, daar wou ik al langer eens over schrijven, al is het niet echt evident.
 • Wat doe je als het regent in de vakantie? Moeilijk toch zeker om dan niet gewoon te knutselen of voor te tv te kruipen.
 • Zomerse OOTD, kleding vind ik een moeilijke om over te schrijven, but we’ll give it a try.

Doen jullie mee? Officieel of onofficieel? En zijn jullie benieuwd naar hoe ik het ervan af breng en wat de andere mama’s ervan maken? Dan kan je gerust meevolgen via het facebook groepje of op social media onder #mamachallenge2017

2 Replies to “Mama challenge 2017, we gaan het proberen

 1. Super leuk dat je mee doet!! Ik ga alles lezen! Fijn dat ik je over de streep heb kunnen trekken! En weet je je hoeft niet alles te doen. Mee doen is al leuk! Liefs Maddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *