Een terugblik op de mama challenge 2017, ik had al verteld dat ik enkel die zaken zou posten waarbij ik ook daadwerkelijk een versje kon gaan schrijven. Daarmee ben ik net over de helft geraakt, hooray for me!

Wat lukte

  •         Mijn me-time was niet zo ideaal al heb ik echt wel tijd voor mezelf gehad. Leonie heeft er iets helemaal anders van gemaakt, een inspiratie voor een volgende me-time.
  •         Knutselen doen we wel vaker, maar de ijsjes van papier waren echt een hit! Wolf loopt er nu soms nog mee rond. In een volgende knutselronde probeer ik graag ook eens de verrekijker knutsel van Mirjam uit.
  •         Wolf was al gek op water maar deze zomer werd hij een heuse waterrat. We nemen ons voor wat vaker te gaan zwemmen. Misschien, net als Meike eens naar de zee voor waterpret.
  •         Een weekje met Wolf en mama leverde talrijke bezoekjes aan de speelpleintjes op, wat deden we fijne ontdekkingen. Zonder de challenge was het er nooit van gekomen, ik ben dankbaar en Wolf zeker ook. Zo’n prikkel – of beleefpad wil ik ook nog eens doen
  •         Regenen en tv hoort samen maar dat het nu net netflix zou zijn die ons inspireerde om naar buiten te trekken, dat had ik nu ook niet verwacht. Mama Minke heeft er dan gewoon een netflix moment van gemaakt, ook leuk natuurlijk.

De rest

Wil dat dan zeggen dat van al die andere dingen niets in huis gekomen is? Neen hoor, zeker niet. De eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat ik 2 zaken niet gedaan heb nl. aanpassingen aan de tuin en gaan picknicken. Dit laatste liet het weer niet toe, maar we zijn wel een paar keer ‘stout’ geweest toen we ons avondmaal in de zetel voor de tv genuttigd hebben. Valt dat ook onder picknicken?

Gratis uitstapjes deden we genoeg: naar het bos, speelpleintjes, familiebezoekjes, evenementjes in de buurt … De populairste gratis uitstap blijkt toch wel een kinderboerderij te zijn. Deze bezochten wij nog net voor de zomer eens in onze buurt. Maar ook in Nederland is dit blijkbaar populair. Minke bezocht deze van Proosdij, Nicole ging dan weer naar Geldrop

We dronken ook wel eens een beetje fruitwater (mijn favoriet is met druif en kiwi) al drinkt Wolf tegenwoordig liever ‘Bubbeltjeswater’. Joyce heeft me wel geinspireerd, ik wil dus op termijn wel een drink in de box kopen voor hem.

En kleding, tjah, ik denk dat het er niet in zit om daarover goed te schrijven, al hou ik zo van kleding.

Volgend jaar

Volgend jaar doe ik graag terug mee aan de mama challenge, we zien dan wel weer waar de inspiratie ons dan naartoe brengt.

Fotocredits: http://www.lotuswritings.nl/

2 Replies to “Mama challenge, een terugblik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *