Foto’s van mijn zoontje, het lijkt alsof het nog maar gisteren was en toch is het vandaag al 3 jaar geleden. Je kent ze wel, die dromerige fotootjes van schattige slapende baby’tjes, je wil ze meteen  knuffelen. Dat wilde ik dus ook als herinnering voor ons zoontje 

Tijdens de zwangerschap had ik wat zitten rondsnuffelen op het net en toen kwam ik Jill Martin tegen. Snel contact opgenomen om toch maar zeker te zijn dat dit niet zoals een kinderopvang snel volgelboekt was.  

We wisten toen al dat we een jongetje verwachtten en de naam was (enkel bij ons) ook al geweten, daarom vroeg ik Jill of ze een mutsje van een Wolfje kon voorzien. Normaal doet ze geen aanvragen maar omdat het volledig bij haar stijl paste, wou ze wel een uitzondering maken. Pas toen we haar lieten weten dat Wolf geboren was, snapte ze waarom wij deze vraag zo specifiek gemaakt hadden, dit vond ze dan ook super tof!

De fotoshoot

Het beste moment om je pasgeboren baby te laten fotograferen is binnen de twee weken na de geboorte. Tijdens die eerste dagen slapen baby’tjes nog heel vast waardoor ze zich makkelijk in de meest vertederende posities laten leggen. Toen Wolfje 12 dagen jong was, was het dus zo ver … spannend.

Baby met muts

Jill had toen nog geen studio (nu wel als ik me niet vergis) en kwam aan huis met al haar props zoals mutsjes, doeken, warmertje, groot kussen, bakjes, planken … Haar ganse wagen was vol geladen met al die zaken. Op haar vraag had ik de verwarming hoog genoeg gezet zodat ons klein prutsje zeker geen koud zou hebben wanneer we hem zonder kleertjes voor de foto zouden laten poseren.

In het begin voelde het voor mij wel wat onwennig, ik had die dame enkel via mail en telefoon gesproken. Zou ik mijn baby wel durven toevertrouwen aan haar?

Al snel bleek ze een kei te zijn in het omgaan met baby’tjes en heel begripvol voor ons als ouders. Ze liet ons ook steeds zo dicht mogelijk blijven voor de veiligheid en het welbevinden van Wolf.

Jill Martin

De shoot duurde lang, wel 4-5u. Dit kwam door het in- en uitladen van alle props, omdat er zeker voldoende verschillende fotootjes zouden zijn maar ook omdat Jill voldoende ruimte liet voor het kindje om zich comfortabel te voelen, te drinken, in slaap te vallen …

Het resultaat

Gezien er als fotograaf heel wat werk is aan het selecteren en bewerken van foto’s, was het logisch dat we nog even moesten wachten. Volgens mij is er geen enkele mama of papa met veel geduld als het op het resultaat van zo’n fotoshoot neerkomt, wij dus ook niet. Jill is zich bewust van de verlangens van de ouders waarvoor ze de shoots organiseert. Daardoor durft ze dus al eens een sneak preview geven op facebook (enkel indien je hiermee akkoord gaat dat ze dat doet uiteraard).  Gelukkig maar, want ik was zo benieuwd!

En dan een ganse tijd later, kreeg ik de rest van de foto’s toegestuurd via wetransfer. Ik hou van digitale foto’s, voor mij is dit erg belangrijk, vooral omdat ik die dan op mijn bureaublad wil kunnen gebruiken op het werk en als archief voor later of voor op mijn blog.

Inmiddeld levert Jill standaard geen digitale foto’s meer aan, enkel op aanvraag. Ze voorziet nu wel heel erg mooie nostalgische tastbare alternatieven. Oh, daar heb ik ook eentje van, een houten kadertje.

Houten kadertje

Wat denk jij? Deden jullie ook zo iets? Zou je dit aanraden aan anderen?
Ik alvast wel! Meer zelfs, ik vind het het ideale kraamgeschenk!

2 Replies to “Newborn fotoshoot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *