Ik had me mijn mama challenge me-time wel anders voorgesteld. Al heb ik wel een aantal dagen rust en tijd voor mezelf gehad … noodgedwongen. Deze mama was namelijk ziek, een griepaal virus want zo noemen ze dat blijkbaar als je grieperig bent buiten het griepseizoen.

Sinds ik mama ben geworden, is ‘normaal’ ziek zijn niet meer voor mij weggelegd. Telkens voelt het alsof ik doodga. Slapen (en klagen) is dan het enige wat ik nog kan, als ik al kan slapen. Ja, zelfs een gewone verkoudheid heeft dit effect op mij. Ik vraag me vaak af of ik de enige ben.

Gelukkig heb ik een super lieve man die met veel liefde alle taken van me overneemt en goed voor ons Wolf zorgt. Al breekt mijn hart wel wanneer ik Wolf om mama hoor vragen en papa dan moet zeggen “Mama is ziek, ze slaapt”. Dat meerdere dagen aan een stuk, pff wat voor mama ben ik eigenlijk? Ik kan zelfs niet ziek zijn EN mama zijn tegelijkertijd.

Niet gedwongen me-time

Logischerwijs had bewuste me-time er helemaal anders uitgezien. Dan had ik naast het me-aspect ook de fun-en relaxfactor eraan toegevoegd.

Voor ik mama werd had ik bij me-time meteen geroepen: Shoppen! Raar maar waar, dit doet het niet meer tegenwoordig. Nu ontvlucht ik de drukte veel liever dan er bewust heen te gaan.

Wat zou dan wel de ideale me-time zijn? Even wegdromen …

  • Lekker ontspannen, mezelf verzorgen, een badje nemen, nageltjes lakken
  • Creatief bezig zijn, dichten, knutselen.
  • Iets nieuws leren. Ik wil al een eind leren stikken of haken.
  • Een boekje lezen, man wat is dat al lang geleden, al kan ik dit er op reis misschien wel tussen krijgen.

Ik hoop dat ik er alvast nog een niet gedwongen me-time tussenkrijg deze vakantie. Duim je mee met mij?

One Reply to “Noodgedwongen me-time”

  1. Tja, het is een feit dat je als mama de zorgende factor voorop zet. En dan vooral voor je kind en voor de papa van je kind. De me-time is geen evidentie maar je moet dat toch proberen in te plannen anders krijg je dat niet. Maar je hebt dat echt wel nodig, dat is zeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *