De tijd vliegt, de vierde zonde al van een de reeks ouderzonden, een concept uitgedacht door Annelore van Compleet Geluk en Romina van Big City Life. Jaloezie, deze keer, en deze is wel wat te laat, waardoor er dus 2 in 1 week online zullen komen, dus onder het motto beter laat dan nooit, hier komt hij dan!

Jep, wat lijken andere ouders nu te kunnen, waar ik het toch wat moeilijker mee heb?

Waarschijnlijk zijn er naast de opsomming hieronder vast nog wat dingen, maar dit is alvast wat het eerst bij me opkomt.

  • Gezien ik al de ganse winter wat verkouden ben en er nu best wel veel last van heb. Ik wou dat ik net als andere ouders zou kunnen ziek zijn, zonder de hele tijd te lopen klagen en zagen. Nu kan ik amper mijn werk goed doen, laat staan dat er nog ruimte is voor een huishouden. Gaan slapen wanneer de zoon gaat slapen, begint een beetje de norm te worden, stel je voor dat zowel Wolf als ik ziek zijn, dat zou pas een fiasco worden.
  • Ik vraag me ook vaak af, hoe doen andere ouders dat wanneer ze na een volle werkdag thuiskomen om nog al dat werk thuis erbij te nemen? Ik denk aan koken, opruimen, poetsen … Eerlijk gezegd, veel dagen kom ik daar niet aan toe. Gelukkig heb ik een geduldige man die veel van het huishouden op zich neemt. Maar waauw, wat zou ik dat graag zelf kunnen!
  • Ik ben stiekem ook wel jaloers op die mama’s die elke dag mooi opgemaakt op het werk toe komen. Hoewel ik graag verzorgd voor de dag kom, elke dag make up, mooi gelakte nageltjes, hoge hakken en jurkjes zijn niet alledaags. Meestal trek ik snel wat comfi kleding aan en doe ik mijn haar in een dot, op een uitzonderlijke dag durf ik wel wat make-up aan. Zo’n vaste routine lijkt me echt een utopie.
  • Ouders die sporten, ik weet dat ik het zou moeten doen, alleen, ik kom er niet toe. Ik had me dit jaar voorgenomen om 1x in de 2 weken te gaan sporten, je kunt het al raden waarschijnlijk. Het is niet gelukt.
  • Wat zou ik graag een rustige ouder zijn, je weet wel zo’n mama die zich niet druk maakt wanneer het kindje weer eens minder snel door doet dan gewenst. Of die niet gaat uitvliegen als niet alles naar haar eigen wens verloopt om zich vervolgens te moeten verontschuldigen.

Ach, maar misschien loopt het voor die ouders waarbij dit wel altijd goed lijkt te lopen ook niet altijd zo. Want ouder zijn, dat gaat om veel momenten en niet alles is altijd even zichtbaar voor de buitenwereld. Laat ons eerlijk zijn, we delen waarschijnlijk allemaal die goede momenten met anderen en die momenten die minder goed lopen, houden we stiekem even verborgen, niet?

Zijn er dingen die jullie zien en waar jullie jaloers op zijn bij andere ouders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *