De derde zonde van een de reeks ouderzonden, een concept uitgedacht door Annelore van Compleet Geluk en Romina van Big City Life. Ideale zonde rond valentijn 🙂

Dat ik mijn zoon immens graag zie, dat hoef ik niemand te vertellen. Maar wat kan je doen om ook jezelf en je partner niet uit het oog te verliezen nu je vooral ‘ouder van …’ bent?

Mijn partner

Dat de liefde tussen mijn partner en mij groot is, dat is heel erg duidelijk nu we een zoontje hebben uiteraard. Het is ook een feit dat er minder ruimte is voor elkaar, waar we vroeger elk vrij moment samen konden doorbrengen en samen konden sporten, uitgaan, … is er nu vaak wat minder ruimte voor. We willen namelijk dat Wolf ook de juiste (hoeveelheid) aandacht krijgt en niet altijd ergens anders hoeft te slapen wanneer zijn ouders eens weg willen.

We gaan dus ook wat vaker dan vroeger apart weg. Maar dit hoeft niet persé een probleem te zijn, zo is er ruimte gekomen om bijvoorbeeld elk een apart scala aan hobby’s te hebben zonder dat de ander zich hierdoor verwaarloosd voelt. Ja, als ik eerlijk ben, vroeger eiste ik mogelijks wel iets teveel tijd van mijn partner op, misschien meer dan echt goed was.

Uiteraard doen we niet alles apart, dat zou niet gezond zijn. We maken nu heel bewust tijd voor elkaar door elke maand minstens 1 date-dag in te lassen. Dan gaan papa en mama samen stappen (oudertijd) en kan Wolfje lekker bij zijn oma ravotten. Dat hoeft daarom niet zo echt spectaculair te zijn, vaak is het lekker eten en wat bijpraten, een filmpje meepikken in de cinema, of een mooie wandeling doen.

We hebben ons ook voorgenomen om elk jaar een weekendje weg te gaan samen, gewoon omdat het kan. We proberen dit dan ook te linken aan een belangrijk moment voorbeeld Valentijn, onze huwelijksverjaardag, zijn verjaardag, mijn verjaardag.

En voor mezelf?

Ik heb niet het gevoel dat er geen tijd is voor mij, integendeel. Als Wolf in bed ligt, dan kijken mijn man en ik vaak nog even tv samen, of ik ben wat aan het tekenen, knutselen, schrijven, ontwerpen … Soms volg ik eens een workshop, een yogales, neen ik heb niet het gevoel dat ik iets tekort kom (misschien wat tijd om alles op 1 dag te kunnen combineren, haha).

Zoals je kan lezen in mijn voornemens, wil ik die me-time die ik opgeëist heb, wat meer omzetten naar we-time.

Waarom? Wel, ik heb gemerkt dat ik vooral geniet van tijd samen doorbrengen met mijn gezin. Als dat mijn grootste geluksmomenten zijn, dan zou ik mezelf tekort doen om net in die momenten te gaan snoeien, niet?

*fotocredits Jill Martin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *