Slijm, sommigen houden ervan (vooral de kindjes) anderen dan weer niet. Je kan het in potjes kopen in de winkel, maar het is toch veel leuker om dit zelf te maken, niet? Het leuke is dat je dan in thema’s kunt gaan werken, denk aan pompoen slijm, unicorn slijm, glitter slijm ….

Zelf slijm maken

Dit is niet de eerste poging die wij ondernomen hebben om slijm te maken. Tot nu toe is alles mislukt. Grappig was het wel en vooral ook vuil. Pompoen slijm is hier wel gelukt, ik deel graag het receptje met jullie, zodat je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Wat heb je nodig

  • 125 ml Knutsellijm (ik kocht die goedkope doorzichtige lijm uit de action)
  • Scheerschuim (ook uit de action)
  • Lenzenvloeistof (met boorzuur)
  • 2 eetlepels Natriumcarbonaat (hadden we nog van de bruisballen)
  • 1 eetlepel Maiszetmeel
  • Voedselkleurstof rood en geel (of oranje)

Hoe ga je te werk?

  • Giet de lijm in een grote kom en voeg een grote hoeveelheid scheerschuim toe. Meng goed met een lepel.
  • Voeg natriumcarbonaat en maiszetmeel toe en meng heel goed.
  • Voeg de voedingskleurstof toe. Let op: in het begin lijkt het heel licht, maar de kleur wordt donkerder wanneer je de slijm echt gebruikt.
  • Voeg een klein beetje lenzenvloeistof toe en roer. Blijf dit doen tot het mengsel niet meer plakkerig is.

Om af te werken kan je het slijm bewaren in een afgesloten glazen bokaaltje. Extra leuk om te versieren als een echte jack’o lantern. Slijm bewaar je best niet langer dan 2 weken, door het veel te kneden komen er namelijk veel bacteriën op het slijm.

Ook opletten dat je de slijm niet in je mond stopt en goed je handen wast na gebruik. Borax is namelijk giftig. Wil je op zeker spelen of heb je geen zin in al dat gedoe, dan kan je ook kant en klare pakketjes kopen om slijm te maken.

Zelf ook iets gemaakt? Deel zeker ook jullie eigen creatie binnen het thema “pompoen”. Je kan ook met de linkparty meedoen door een bericht achter te laten hieronder of je foto’s te delen via instagram of facebook met de hashtag #creatievelinkparty.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de creatieve collega’s voor nog meer leuke creaties: Mama duizendpootMelDIYElsa R blog en Linspiration.

Elke eerste zaterdag van de maand starten wij met een nieuw thema. Aan het einde van de maand zullen mijn drie creatieve collega’s en ikzelf elk onze favoriete deelnames delen op onze websites. De deelnames kunnen ook worden gedeeld op ons Pinterest bord. 

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

2 Replies to “Pompoen slijm maken, dat kan je zelf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.