Ik wil Wolf niet leren dat regenweer geen ‘mooi weer‘ is, want eigenlijk maakt het weer toch niet uit? Het is altijd mogelijk om plezier te maken en dingen te ontdekken, waarom ook niet om buiten te spelen?

Een eind geleden zag ik een aflevering van Kazoops nl Rainy Day waarin Monty zich diezelfde vraag stelde. Uiteindelijk zijn Monty, Jimmy Jones en zijn papa toch samen buiten gaan spelen. Wel, dit dacht ik ook te doen toen het hier regende. We trokken onze regenjas en laarzen aan en gingen samen op weg naar het speelplein, met de paraplu uiteraard!Wolf vond het super om voor het eerst een paraplu te mogen vasthouden. Trots als een gieter liep hij over straat.

Eenmaal aan het speelplein, bleek het spelen hier toch niet zo leuk te zijn op die toestellen. Wat wil je ook, alles was nat en slijkerig (hier zijn de meeste speeltuinen met zand, maar daar komt wel nog eens een blogje over). Natte kledij plakt en zit ongemakkelijk, niet zo leuk.

Goed idee

Maar mama had een goed idee! Ik heb hem getoond dat er een grote plas lag vlak voor het speelplein. Nu denk je vast ‘Ja en, wat is hij daar nu mee?’.

Wel, het eerste wat we probeerden, was om in de plas te springen. Ik heb hem duidelijk gezegd dat dit enkel een goed idee is met laarsjes aan, als je dat moet schoentjes doet, dan worden je voetjes ook nat. Maar met een plas kan je veel meer gaan doen dan er gewoon even in springen, wat dacht je van even pletsen met een stok in het water. En dan te kijken naar de kringen die gevormd worden op het water? Wat zou er gebeuren als je er een licht blaadje in gooit, zou het dan blijven drijven? Jep, je merkt het al, het regenweer werd een heuse verkenningstocht, op de terugweg zijn we zelfs nog even gestopt om te kijken hoe het water de riool in drupt.

One Reply to “Regenweer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *