Ik heb iets met de maan, geen idee hoe het komt maar ze fascineert mij enorm. Ik merk dat meer mensen die zich bewust worden van zichzelf, meer vanuit hun essentie willen gaan leven, voelen die verbondenheid en levens volgens het ritme van de maan.

De kracht

Eigenlijk is het nog geen zo’n gek idee dat de maan een invloed op ons lichaam en onze emoties kan hebben. Als je bedenkt welke invloed de maan op de natuur heeft zoals het bepalen van eb en vloed, dan kan het bijna niet anders dan dat ook wij reageren op de maan. Je hoort dan ook van veel mensen dat ze vb. slecht slapen rond de periode van volle maan. Het is dan ook heel natuurlijk om het ritme van de maan te volgen.

Maantattoo

De cyclus van de maan kan je bekijken als een natuurlijke proces van opbouwen, groeien, pieken om dan terug af te bouwen en los te laten. De training leven met het ritme van de maan gebruikt daarom de verschillende maanfases om te bepalen welke keuzes je best maakt op welk moment om zo je doelen te bereiken. Door de training zelf ook uit te proberen, merk ik dat hierin ook enkele principes uit het learning dreams model worden toegepast. Deze methode is gebaseerd op de gedachte dat elk mens een diepe motivatie heeft om te leren, te dromen en zich te ontwikkelen, als ze de juiste doelen bepalen, acties nemen en mensen betrekken.

Bij elke van onderstaande maanfases heeft Hannah Vroegop een aantal werkbladen en oefeningen uitgewerkt die in haar training gebruikt worden. Ik heb de 4 grootste fases uitgelicht omdat deze voor mij de belangrijkste boodschap weergeven. Uiteraard heeft Hannah in haar training ook de andere maanfases voorzien.

Lees ook: creatief met sterrenbeelden

Nieuwe maan

In deze maanfase is de maan als het ware onzichtbaar voor ons.

De fase van de nieuwe maan is geschikt om doelen en intenties neer te zetten. Denk aan levensdoelen maar ook kleine doelen die je in de loop van een maand wil realiseren. Tips die je hierbij kunnen helpen zijn meditaties, kaartensets, ademhalingsoefeningen. Persoonlijk vind ik het fijn om ook te weten in welk astrologisch teken de maan op dit moment staat en wat dit voor mij kan betekenen. Dit helpt voor mij mee de richting en mijn gevoel te bepalen, als een kompas.

Wassende maan

De periode waarin de maan groeit van nieuwe maan naar halve maan (eerste kwartier) en vervolgens van halve maan tot volle maan (tweede kwartier).

In deze fase geef je jouw doelen en dromen (uit de nieuwe maan fase) de gelegenheid om te groeien. Hier onderzoek je de acties die nodig zijn om je doelen te verwezenlijken en om ook effectief in actie te komen. Om hard aan je doelen te gaan werken. Wat kan helpen is om je to do list in kleine stappen op te delen, tussentijdse beloningen toepassen en je doel in het oog houden om zo je focus niet te verliezen. Dit kan soms zwaar aanvoelen, doorzetten is hier de boodschap.

Volle maan

De volle maan, dat is een maan die volledig rond in volle glorie aan de hemel staat te schitteren. Een krachtige maan. Veel mensen slapen minder goed, voelen zich emotioneler of net energieker.

Dit is de maanfase waarin je kunt gaan oogsten, je zal zien dat je acties effect hebben. Het kan zijn dat je je opgewonden voelt omdat je heel graag je doel wil bereiken maar misschien lijkt het nog zo ver af. Als je goed oplet kan je misschien aanwijzingen krijgen van het universum of je op de goede weg zit. Ook hier vind ik het fijn om ook te weten in welk astrologisch teken de maan op dit moment staat en wat dit voor mij kan betekenen. Veel mensen gebruiken meditatie tijdens de volle maan of maken er een echt ritueel van, voor mij is dit een stap te ver maar ik kan wel begrijpen hoe dit mensen kan helpen.

Afnemende maan

De maansikkel wordt nu steeds kleiner naarmate het derde en vierde kwartier verlopen.

Tijdens deze maanfase ga behoud je wel je focus, eerder als evaluatiemoment, een soort van lessons learned. Deze stand is ideaal om je acties te evalueren en bij te sturen of om bepaalde zaken  te leren aanvaarden. Het is het moment om terug te ontspannen, je energie op te laden en je te herpakken. En het is net niet het moment om nieuwe projecten op te starten.

Ik vond de inzichten in de training heel fijn maar voor mij hoeven ze niet meteen gekoppeld te zijn aan het ritme van de maan, dat gaat voor mij niet snel genoeg. Ik vrees dat de mentale kracht en energie in mijn horoscoop met mars in het eerste huis daar net iets minder geschikt voor is. Het is ook zo dat de training natuurlijk start vanaf een nulpunt en ik al wat meer ervaring heb natuurlijk. Hoe dan ook, de inzichten zijn alvast heel waardevol om mee aan de slag te gaan!

Wil je zelf leren werken met de maanfasen? Bekijk dan zeker eens de training van Hannah Vroegop.

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.