Proper drinkwater is niet voor iedereen een evidentie. Daar willen we vandaag op wereldwaterdag toch ook even bij stilstaan. Heel leuk is dat de school van onze kleine spruit hier ook aandacht voor heeft en zich engageerde voor wereldwaterdag op school.

Wereldwaterdag

22 maart werd door de Verenigde naties tot wereldwaterdag. Sinds 1992 of 1993 wordt de problematieken van water armoede bij een breed publiek kenbaar gemaakt door te lidstaten, door evenementen zoals deze te organiseren en informatie over water te verspreiden. Als ik het goed begrepen heb, werkt elk jaar rond een ander aspect van gezond water.

Walk for water

De school van ons zoontje doet met de oudere kindjes ook mee aan de ‘Walk for water’. Dit is een symbolische wandeling die de lange tocht moet aantonen die dagelijks door veel mensen moet worden afgelegd om toch maar aan water te kunnen raken. Hiermee sluiten de school aan op de wereldwijde campagne om waterarmoede te kunnen beëindigen.

Onze school

Om wereldwaterdag extra in de kijker te zetten, werd gevraagd aan alle kindjes van de school om zoveel mogelijk in het blauw gekleed te gaan. Eerst had onze kleuter met zijn eigen willetje daar niet erg veel zin in.  De uitleg dat het wereldwaterdag was en de melding dat de juf dat gevraagd had, bleek voldoende te zijn om het hem met een goed gevoel te laten aantrekken. Daarna heeft hij heel trots geposeerd voor een foto met uiteraard blauwe doekjes om volledig in het thema te blijven.blauw

De school gaat nog een stapje verder, op het einde van de schooldag is er een receptie (waar de ouders welkom zijn, maar ik kon helaas niet gaan omdat ik niet zo vroeg gedaan heb met werken). Op deze receptie wordt kraantjeswater geserveerd.

Net daarvoor was er een heus een waterspel waarbij getracht wordt om een menselijke waterslang te vormen en op een zuinige manier water door te geven tot het eind.

Ik vind dit wel een leuke aanpak voor deze bewustwording. Wat vinden jullie van dergelijke initiatieven?

One Reply to “Wereldwaterdag, bewust omgaan met water”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *