Het is nu een half jaar geleden dat we afscheid hebben genomen van onze lieve viervoeter. Het leven zonder huisdier valt zwaar. Ondanks het feit dat ze nog steeds in ons huis aanwezig is op de kast, en aan onze armen bengelt (als een mooi asjuweel) missen we de knuffels en de liefde. Lang hebben we getwijfeld of we een nieuwe hond in huis zouden nemen of niet, nu komt er toch een gezinsuitbreiding.

Een nieuw huisdier

Eigenlijk had ik altijd gezegd dat er geen nieuw huisdier zou komen, hoe graag ik ze ook zie. Omdat het verdriet zoveel pijn doet wanneer je ze moet afgeven.

Maar het lege huis heeft anders geoordeeld. Een eindje terug hebben we besloten om toch een nieuw diertje in huis te nemen, deze keer geen hond maar een kat. En wat voor een kat, een maine coon, de hond onder de katten. Het voorbije weekend hebben we hem (het is een kater) mogen verwelkomen in zijn nieuwe huisje. Bij deze, meet Merlin!

Meet Merlin

Een kat is helemaal anders

Ondanks het feit dat een maine coon gekend is als de hond onder de katten, is een kat toch helemaal anders dan een hond. Zo heb je geen luxe orthopedisch hondenkussen nodig, maar wel een mooie design krabpaal en kattentoilet.

We plannen ook af en toe nog een wandeling te doen. Ja met de leiband. Het zal vast een gek zicht zijn, maar toch liever zo dan dat onze lieve kater dan onder een wagen verstrikt raakt.

Zoonlief was ook dolenthousiast en heeft meteen ook een plaatsje voor Merlin gereserveerd in zijn slaapkamer, op zijn persoonlijke kattentroon.

Merlin Ondersteboven

De gezinsuitbreiding is een feit. Voortaan is er dus weer extra leven in huis. Wij kijken alvast uit naar veel mooie momenten (zonder al te veel kattenkwaad). Hebben jullie huisdieren?

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.