Privacy verklaring

webkonijn.be is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Persoonsgegevens die we verwerken

webkonijn.be verwerkt je persoonsgegevens wanneer je gebruik maakt van deze website en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt, via bijvoorbeeld het comment- of mailformulier.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die we verwerken:

– Naam
– E-mailadres
– Inhoud van comments en emails
– IP-adres
– Locatiegegevens
– Internetbrowser en apparaat type
– Gegevens over jouw activiteit op onze website
– Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een adverentienetwerk)

De eerste vier gegevens verzamelen wij wanneer jij een comment achterlaat bij een artikel en wanneer je het contactformulier invult.

Je IP-adres, locatiegegevens, internetbrowser en apparaat type worden verzameld door Google Analytics die met deze gegevens rapportages kunnen maken over hoeveel mensen mijn website bezoeken en welke pagina’s gelezen worden. Je IP-adres wordt tevens ook gedeeld met een affiliate partij indien je op een link naar een webshop (zoals bol.com) klikt vanaf webkonijn.be. Dan krijg ik hiervan een commissie op de aankopen.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons via het contactformulier, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

webkonijn.be verwerkt jouw persoonsgegevens op basis van gerechtvaardigd belang voor de volgende doelen:
– Het weergeven van comments die bezoekers achterlaten
– Het ontvangen van e-mails van bezoekers via het contactformulier
– Het deelnemen van een winactie of give away
– Het verzamelen van data door Google Analytics en jetpack om daarmee het aanbod van teksten op de website af te stemmen op wat de lezers interessant vinden

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

webkonijn.be bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.

Delen van persoonsgegevens met derden

webkonijn.be deelt niet actief informatie met anderen maar maakt wel gebruik van google analytics en jetpack. Op volgende locaties vind je de betreffende privacy verklaringen van google en jetpack terug.

In het kader van een winactie, kan het zijn dat persoonsgegevens gedeeld worden met derden als dit noodzakelijk is voor het kunnen opsturen van de gewonnen producten.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

webkonijn.be gebruikt technische, functionele en analytische cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die deze website gebruikt zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Met deze cookies kunnen wij onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

webkonijn.be maakt gebruik van volgende cookies:

Cookie Doel Geldigheid
_cfduid   Cookies geassocieerd met het gebruik van CloudFlare, gebruikt om pagina load tijden te verbeteren. Volgens CloudFare wordt deze gebruikt om security beperkingen gebaseerd op IP adressen van bezoekers te overschrijven. De cookie bevat geen persoonsgegevens. 1 maand
_ga   Deze cookie is geassocieerd met Google Universal Analytics. Deze cookie wordt gebruikt om unieke gebruikers van de website te onderscheiden door ze een random nummer toe te kenen als client identifier. Deze wordt gebruikt in elke pagina request op de website en  wordt gebruikt om informatie te verzamelen voor analytics rapporten van de website: bezoekers, sessies en campagne data. 2 jaar
_gat   Deze cookie is geassocieerd met Google Universal Analytics. Deze is bedoeld om de request ratio te berekenen om de collectie van data op druk bezochte websites te beperken naar performantie toe. 10 minuten
_gid   Deze cookie is geassocieerd met Google Universal Analytics. Deze wordt gebruikt om een unieke waarde op te slaan voor elke bezochte pagina van een website. 2 dagen

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen.

webkonijn.be neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende organisatorische en technische maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via het contactformulier. Je hebt ook steeds het recht om klacht in te dienen bij de gegevensbeschermingsautoriteit