Hoewel armbanden vaak geassocieerd worden met vrouwen, hebben mannen met armbanden altijd een soort aantrekkingskracht op me gehad. Er is iets intrigerend aan de manier waarop dit een stukje van iemands persoonlijkheid en eigen stijl kan onthullen. Vaak vertelt het ook een verhaal zonder woorden.

Als ik terugdenk aan de eerste keer dat ik mijn partner zag met zijn vader-zoon armband, kan ik niet anders dan glimlachen. Het was alsof die eenvoudige combinatie van onyx kralen en de geboortedatum van onze zoon een verhaal vertelde van liefde, verbondenheid en trots.

Soms zie ik mijn partner zijn trouwring afdoen voordat hij gaat sporten, en hoewel ik begrijp dat het praktisch is, vind ik het soms jammer dat hij deze nadien soms weer vergeet aan te doen. Wanneer ik dan zijn zwarte armband voor heren om zijn pols zie glinsteren, denk ik dan dat liefde niet altijd op een traditionele vorm moet weergegeven worden. Het kan ook op andere betekenisvolle manieren dan met een ring.

Ik besloot dus om geen moeder-zoon armband te kopen zoals ik in mijn vorige post bedacht maar wel mijn partner een gepersonaliseerde armband cadeau te doen met de inscriptie van onze huwelijks datum.

Gepersonaliseerde armband

Ik koos ook heel bewust voor tijgeroog kralen deze keer, niet alleen omdat ik altijd al aangetrokken wordt tot de warme kleuren en de diepe betekenis van deze steen, maar ook omdat het een subtiele reflectie is van onze verbondenheid.

Deze steen staat namelijk bekend om zijn beschermende eigenschappen en wordt vaak geassocieerd met moed, kracht en zelfvertrouwen. Het kan dienen als een herinnering aan de kracht die nodig is om uitdagingen samen te overwinnen en om elkaar steeds te ondersteunen tijdens moeilijke tijden. Daarnaast wordt tijgeroog vaak geassocieerd met helder denken en het balanceren van emoties, wat een symbool kan zijn voor de open communicatie en het begrip binnen de relatie. Een armband met tijgeroog kralen is voor mij dus een beetje een symbolische uiting van de kracht en stabiliteit in onze relatie.

Mannenarmbanden met uurwerk

En ja, mannen met armbanden zijn voor mij sexy, dus ik vind het extra leuk dat mijn man voortaan ons verhaal om zijn pols draagt. Wat vinden jullie van een partner of zoon met een armband?

Give away

Wil jij ook graag een juweel met een verhaal? Dat kan, ik mag van Kaya namelijk een waardebon van maar liefst 30 euro weggeven.

Wat moet je hiervoor doen?

Laat in een reactie hieronder, op facebook of op instagram weten dat je meedoet en voor wie jij een mooi juweel zou willen kopen. Ik lees graag welk juweel je zou kiezen en waarom.

Daarnaast zou ik het leuk vinden als je:

winactie afgelopen

5 Replies to “De symboliek een armband: een persoonlijk verhaal

  1. Nog geen idee wat ik zou kiezen maar waarschijnlijk iets om kado te doen aan iemand die ik graag heb!
    Ik doe dus graag mee!

  2. Ik zou een gepersonaliseerd armbandje kiezen voor mijn zoontje of metekindje. Lijkt me een mooie herinnering en iets wat ze steeds kunnen aandoen.

  3. Ik ben zelf aan veel dingen allergisch dus zou iets willen kado doen aan mijn dochters of kleinkindjes. Ze kunnen dan zelf iets kiezen wat ze leuk vinden.

  4. Ik zocht eigenlijk al lang naar een mooi, betaalbaar juweeltje voor mezelf waar ik niet allergisch aan ben en met de namen of initialen van onze twee zonen. Heb al een paar leuke dingen gezien! Wanneer ik win, koop ik er iets leuks mee voor mezelf, en ook ineens iets voor mijn mams, want Moederdag is niet lang meer! ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.