Met het boek Vies tekenen doe je zo, ga je zelf stap voor stap aan de slag om vieze dingen te tekenen zoals vuile luiers, een oogbol of zelfs een vuile toiletpot.

Vies tekenen doe je zo

Met een titel als Vies tekenen doe je zo, trek je meteen de aandacht natuurlijk. Zeker bij kinderen. Tekenen is iets wat veel kinderen graag doen en een stappenplannetje is natuurlijk nog zo makkelijk, het zorgt ervoor dat ze sneller een potlood durven nemen en aan de slag willen. De kans op slagen lijkt alvast realistischer.

Leon Römer slaagt erin om vieze dingen ook heel erg schattig te laten lijken door ze als kawaii voor te stellen. Schattige tekeningen vind zoonlief niet altijd even leuk om te tekenen maar aan deze vieze tekeningen wou hij alvast meteen beginnen.

Stap voor stap tekenen

Neem een schetsboek (of een los tekenblad) bij de hand en ga net als ons meteen aan de slag. De verschillende tekeningen zijn aangeduid met een moeilijkheidsgraad waardoor je makkelijk kunt starten met een makkelijke tekening om jezelf zo op te werken naar een moeilijke. Een durver kan ook meteen starten met een moeilijke natuurlijk.  

Vies tekenen tekeningen schetsboek

Persoonlijk vind ik het wel fijn dat er niet echt ruimte is gelaten om in het boek te tekenen, zo kan je meerdere keren hetzelfde tekenen tot het helemaal naar wens is. Want laat ons eerlijk zijn, niet elke tekening lukt meteen, zo zorgde de oogbol hier wel voor wat frustratie, maar eens je er bent is het oh zo leuk!

Ook aan de slag? Koop Vies tekenen doe je zo! of haal hem gewoon bij je lokale boekhandel.

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.