Volwassenen kennen het waarschijnlijk wel als een stukje nostalgie. Ik denk dat we allemaal ooit happertjes gevouwen hebben. Je kan er leuke dingen mee doen.

Happertje vouwen

Om een happertje te maken heb je enkel een vierkant stuk papier nodig, daarna vouw je deze volgens de stapjes die hieronder weergegeven zijn.

Happertjes versieren als knutselactiviteit

Deze plooiwerkjes zijn heel leuk om te versieren en leuke dieren te knutselen.

KnutselHappertje

Wat kan je in een happertje zetten?

Naast versieren kan je ook leuke zaken in een happertje zetten: denk aan spelletjes, educatieve zaken, … Happertjes zijn dus superleuk om mee aan de slag te gaan.

De toekomst voorspellen

In onze tijd werdenhappertjes vaak gebruikt om ‘de toekomst te voorspellen’. Iemand stelde een vraag, na het stellen van de vraag gaf de persoon aan hoe veel keer je moest happen. Daarna beweeg je het happertje dat aantal keer open en dicht. Uiteindelijk kies je een getal of een kleurtje of iets anders wat je aan de binnenkant van het happertje gezet hebt. Open het flapje en lees wat daaronder staat. Dit is het antwoord op de vraag.

Happertjes om te leren

Wij speelden als kind vooral met happertjes op de speelplaats, dit was vooral voor de lol. Je kunt ze dus ook perfect inzetten om zaken te leren. Het is een leuk middel om te gebruiken wanneer de kinderen even een pauze nodig hebben of om in te zetten als verwerking.

HappertjeRekenen

Op de flapjes maak je dan kleine opdrachtjes, enkele voorbeeldjes:

  • wat is de oplossing op de som?
  • Hoe laat is het op de klok?
  • Welk woord staat er?
  • Welke vorm is dit?
  • Wat is de eerste/laatste letter van?
  • Opdrachtjes zoals: teken een bloem, teken een huisje …

Als gesprekstechniek

Ook rond emoties kan je werken met happertjes, dit komt bijvoorbeeld ook aan bod in het boek van Pjotter. Je kan ze gebruiken om positieve affirmaties te geven of om in gesprek te treden met kinderen.

HappertjeAffirmatie

Wil je helemaal losgaan? Maak dan misschien zelfs eens een uitnodiging voor een kinderfeestje in de vorm van zo’n happertje. Volgens mij zullen de genodigden met veel plezier komen.

Heb je zelf ook iets leuks gemaakt met papier, deel het dan zeker in de linkparty van deze maand.

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.