Ze zijn helemaal hot, leuk, zacht, te schattig en ze werken therapeutisch. Ik heb het over de alpaca natuurlijk. Deze kudde dieren zijn ideaal om mee op wandel te gaan. Laat dat nu net zijn wat wij onlangs in de buurt gedaan hebben om nog even na te genieten van de nazomer in september.

Waarom een alpaca wandeling?

Deze zomer hebben we niet zoveel uitstapjes gedaan (door corona natuurlijk), dat heb je ook wel gemerkt op mijn blog. Ik deel namelijk graag de leuke ervaringen als tip met jullie. De gezellig warme dagen in september hebben mij bekoord tot nog een leuk uitje in de buurt, een bubble proof wandeling met mijn familie en een kudde schattige diertjes.

Ik ben helemaal gek op alpaca’s sinds ons eerste bezoek aan de zonnegloed. Zo’n alpaca ziet er leuk uit met die grote ogen en het leek me dan ook een leuke ervaring om er eens mee op stap te gaan. Zeker nu zo’n wandelingen ook in de buurt georganiseerd worden door hakuna alpaca, leek het me een ideaal idee om dit eens te doen. Ik kan alvast verklappen, deze rustgevende middag is zeker een herhaling waard. De stress van de voorbije week kon ik zo achter me laten.

Alpaca

De middag

Na een korte kennismaking en wat uitleg over de alpaca’s en hoe je best met hen omgaat, vertrokken we met ons allen en de 4 alpaca’s Kion, Poembaa, Ono en Rafiki (ja, je leest het goed allemaal namen uit de Leeuwenkoning) voor een mooie wandeling in de natuur.

De alpaca’s, die kudde dieren zijn en dus steeds samen blijven, bepalen het tempo. Het ideale hieraan is dat het ook perfect haalbaar is voor jongere kinderen (ze lopen nl. niet zo snel en stoppen af en toe om wat gras te eten).

De wandeling duurt ongeveer een uur en een half en onderweg stopten we even om te rusten tijdens een fotomoment. Gezien de ze ons ondertussen al wat gewoon geworden waren, was dit ook het ideale moment om wat te knuffelen met deze zachtaardige dieren.

Na de wandeling konden we nog even nakeuvelen met een hapje en een drankje terwijl de alpaca’s terug in de weide aan het grazen waren. Hakuna Alpaca biedt ook de mogelijkheid om een ontbijt te nuttigen voor de wandeling of een barbecue te verorberen na de wandeling, in de winter zelfs een heuse winterbarbecue. Hoe origineel is dat?!

Wat kost dat?

Voor de goedkoopste formule betaal je 20 euro per volwassene en 5 euro per kind, met een minimaal bedrag van 80 euro per wandeling, maar er zijn ook andere arrangementen mogelijk. Zelfs een volledig persoonlijk voorstel is mogelijk, denk bijvoorbeeld aan therapeutisch werk, een fotoshoot …

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

One Reply to “Alpaca wandeling op het Brugse platteland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.