Superhelden, mythen, sagen en legenden, ze zijn van alle tijden en je vind ze terug in alle culturen. Het boek ‘Stoere sprookjes over superhelden’ vertaald door Imme Dros, licht 6 van deze wereldverhalen uit. Hierdoor maken kinderen kennis met enkele legendarische superhelden.

Superhelden

Hua Mulan, Hanuman, Inanna, Sheherazade, Loki en Anansi, het zijn allemaal figuren waar we ooit wel al eens van gehoord hebben maar niet meteen echt het verhaal erachter kennen (ik alvast niet). De verhalen in dit boek zijn bewerkte en vaak ook ingekorte versies van de oorspronkelijke legendes. Ze werden geschreven door verschillende schrijvers en dat merk  je wel, al stoort het niet. De verkorte versies maken het boek ook voor jonge kinderen erg toegankelijk. Toegegeven, sommige moeilijke namen maken het niet altijd makkelijk om voor te lezen zonder over je tong te struikelen.

In deze verhalen speelt de cultuur van de superhelden wel een belangrijke rol. Zo lees je over de Chinese cultuur in het sprookje van Mulan waarbij familie en groepen erg belangrijk zijn, maar in de volgende twee verhalen vertoef je al in de werelden van echte Goden.

Loki en Thor kennen we allemaal van de avengers, maar in werkelijkheid zit er een ganse Scandinavische godsdienst verscholen in hun verhalen. Persoonlijk vind ik de echte verhalen dan ook een pak boeiender.

Illustraties

Naast mooie verhalen, is het boek ook heel mooi geillustreerd met paginagrote tekeningen. Elke tekening is gemaakt in een stijl die bij de desbestreffende cultuur hoort, dit zorgt voor een mooie toevoeging en maakt het makkelijk om bijstand te bieden bij het voorlezen aan jongeren kinderen.

Het allerleukste vind ik aan ‘Stoere sprookjes over superhelden’ misschien nog dat er zowel mannelijke – als vrouwelijke helden uitgelicht worden.

Bestel jouw exemplaar van “Stoere sprookjes over superhelden”, je vind hem uiteraard ook bij de lokale boekhandel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.