Eén lijn krabbelen op een blad, zonder denken, dat kan nooit een tekening worden. Think again! Dat kan wel, mits voldoende creativiteit natuurlijk, ik toon hoe het kan.

Lijn tekening

Deze lijn tekening is een leuk projectje om samen met kinderen te doen, of helemaal zelf. Ideaal om even mindful bezig te zijn na een drukke dag (of week). Voor mij helpt het alvast om even helemaal bij mezelf te komen en te voelen wat er op dat moment echt leeft of wat ik nodig heb.

Naar materiaal toe, heb je eigenlijk helemaal niet veel nodig. Een blad papier, een potlood, eventueel een marker of iets om te kleuren afhankelijk wat je wil gaan maken.

Hoe ga je te werk

Teken een willekeurige kronkelende lijn op het blad papier, het enige waar je moet op letten is dat het niet te druk wordt. Hef op geen enkel moment je potlood op.

Lijn tekening

Wanneer de lijn er staat, kan je even observeren of voelen wat je ermee kan gaan maken. Teken bijvoorbeeld een of meerdere gezichtjes.

Lijn gezicht

Daarna kan je het geheel afwerken, wat is er nodig? Wil je de tekening liever in kleur afwerken? Misschien wil je wel aan de slag met patroontjes (daarover meer begin november).

En Wanneer je tekening een bepaald gevoel oproept, kan je dit misschien ook in je tekening verwerken. Dat is wat ik deed, door een woord op te schrijven. De mogelijkheden zijn legio.

Hierbij alvast nog wat oude voorbeelden van mijn hand.

Zelf ook iets gemaakt? Deel zeker ook jullie eigen creatie binnen het thema “lijnen” op sociale media . Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de creatieve collega’s voor nog meer leuke creaties: Kreanimo en  Mama duizendpoot

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

3 Replies to “Eén lijn, één tekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.