Grote uitvinders en andere belangrijke personen uit de geschiedenis zijn ooit gestart als kind met een grootse droom. 

In het leuke prentenboekje ‘Wie ben ik?’ over de geschiedenis krijg je telkens een uitspraak van een kindje dat ergens van droomt. Aan de lezer om uit te zoeken wie van de 3 personen op de linkerbladzijde het zou kunnen zijn. 

WieVande3

Na het raden kan je gaan piepen op de volgende  pagina’s in het boek. Er komen 6 personen aan bod die wereldberoemd zijn geworden. Het is een klein boekje, leuk voor jonge kinderen die meteen ook benieuwd worden. Leuk om in een klas (of thuis) mee aan de slag te gaan, maar wees voorbereid. Zoek wat meer informatie op over de figuren zodat je nog wat verder kan vertellen over de beroemdheden. Je kind zal zeker verder vragen, die van mij deed het alvast. 

Persoonlijk vind ik het wel wat jammer dat het boekje niet werd uitgewerkt met wat extra informatie, dit had een leuke meerwaarde kunnen zijn. Anderzijds is het misschien op school een leuke opstap naar uitgebreidere lessen, ik kan het niet zeggen, ik ben geen geen leerkracht.

Wie ben ik boek

Wat ik wel kan zeggen, het valt op dat Peter-Paul Rauwerda een fantastische illustrator is, met oog voor detail. De landschappen en personages zijn heel levendig, ook leuk hoe het jonge kind ook op de grote illustratie steeds weer aan bod komt. Aan het verhaal merk je ook dat hij afkomstig is uit Nederland, ik had bijvoorbeeld bij de droom om koningin te zijn eerder geopteerd voor Koningin Elisabeth van Engeland (rond 1600) in plaats van koningin Maxima van Nederland. 

Koop jouw exemplaar van Wie ben ik? Ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.