Een correctbook, wat is dat nu weer? Een notitieboek maar dan uitwisbaar. Het is vergelijkbaar met een whiteboard maar dan in de vorm van een notitieboek. Een must have voor schoolgaande kinderen en ook voor volwassenen (ik heb er zelf namelijk ook eentje).

Milieubewust

Voor mij is een uitwisbaar notitieschrift een kleine stap naar een duurzame wereld. To do lijstjes, notitieblaadjes, oefenschriftjes … worden allemaal vervangen door zo’n zaken. Ben je klaar, dan maak je de bladzijdes schoon en kan je het schrift gewoon weer opnieuw gebruiken. Op deze manier bespaar je ontzettend veel papier. Het systeem om te wissen is heel eenvoudig, kleine zaken wis je met de wisser op de achterkant van de pen, voor grotere zaken gebruik je het bijgeleverde wisdoekje of een ander vochtig doekje.

Plaatsbesparend

Dit is een beetje dubbel want als ouder hou ik namelijk graag alle oefenmaterialen van mijn zoon bij. Anderzijds weet ik – vooral na mijn opruimacties – dat je niet echt alles hoeft bij te houden. Sommige zaken, zoals al dat oefenen met schrijven, hoef je echt niet te gaan sparen. Integendeel, dat zorgt enkel weer voor overvolle kasten en spullen waar je vast niet meer naar omkijkt. Uitwissen dus die handel!

Huiswerk correctbook

Kostenbesparend

Ok, een correctbook is duurder dan een gewoon notitieschrift, dat is waar. Maar gebruik je een gewoon notitieschrift oneindig lang? Wat doe je ermee eens het vol gekrabbeld is? Waarschijnlijk weggooien of ergens leggen om nooit meer te bekijken. Als je nu een schrift een pak langer opnieuw kunt gebruiken, komt dit dus zeker voordeliger uit, maak de som maar eens. Wil je toch je notities bijhouden? Wel, dan kan dat. Zelfs zonder dat het fysiek plaats inneemt, via de correctbook app.

Lees ook: Schrijven en rekenen met klei

Een wereld zonder analfabetisme

Misschien nog het belangrijkste van allemaal. Wanneer je een correctbook koopt, is het niet alleen voordeliger voor jou (omwille van alle bovengenoemde redenen) maar ook voor een wereld zonder analfabetisme. Voor ieder Correctbook verkocht, kunnen wij een kind in rurale gebieden in Afrika drie maanden lang van duurzaam Correctbook schrijfmateriaal voorzien. De kinderen worden voorzien van een Correctbook set bestaande uit: een pen, een doekje, extra inkt uit inktpotjes en kluisjes in de klas. Na ieder jaar vervangt Correctbook de boekjes die stuk zijn gegaan en levert Correctbook nieuwe inktpotten om het komend jaar te schrijven. Je kan ook gewoon doneren om de kinderen daar te helpen.

De leraren krijgen een training hoe met de producten om te gaan en de scholen worden gemonitord of het product goed gebruikt wordt. 

Als je het mij vraagt, zou dit voor de scholen hier ook wel interessant zijn, zo’n correctbook. Denk eens aan de hoeveelheid papier die we zouden besparen en hoeveel minder bomen er zouden moeten omgekapt worden.

Lees ook: Duurzame en vegan friendly cadeautips

Wat vinden jullie van een uitwisbaar notitieboek? Hebben jullie dit al eens geprobeerd? Zin gekregen om het eens te proberen en ermee aan de slag te gaan? Lees dan snel verder want van correctbook mag ik een notitieschrift verloten.

Wat moet je hiervoor doen?

Laat in een reactie hieronder, op facebook of op instagram weten voor wie je dit zou willen winnen en wat je ermee zal doen.

Daarnaast krijg je een extra winkans als je:

Of kan je niet wachten, Bestel dan meteen jouw correctbook.

Deelnemen kan tot en met 17 oktober 2020. De dag na afloop maak ik de winnaar bekend via een privé bericht of e-mail. De winnaar dient zich binnen de 48u te melden. Zo niet, wordt een andere winnaar gekozen. Over de uitslag van een give away wordt geen discussies gevoerd.
*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

20 Replies to “Correctbook, must have voor schoolgaande kinderen

 1. Een lieve collega van mij, die altijd voor mij klaar staat, heeft een dochtertje die net gestart is in het eerste leerjaar.
  Ik zou (als ik zou winnen) dit dus met veel plezier schenken aan haar 🙂
  Later zou dat meisje het zelfs kunnen doorgeven aan haar jonger zusje eens die naar de lagere school gaat!
  🙂 🙂 🙂

 2. Ik wil dit wel winnen voor mezelf. Om al mijn fantastische ideetjes in te schrijven en ze dan weer uit te wissen wanneer ik ze niet meer fantastisch vind!

 3. doe mee voor mijn kleindochter Eline die in de lagere school zit en dit heel goed kan gebruiken

 4. Oh heel graag, voor mezelf (als juf pen ik zo een schriftje wel snel vol..), voor mijn dochter die net gestart is in het eerste leerjaar en op die manier op een fijne, ecologische manier kan leren schrijven, voor mijn klas, kan ik de leerlingen een blad geven uit het correctbook in plaats van ze te laten werken in hun kladschrift. WIN-WIN-WIN dus 🙂

 5. Ik doe heel graag mee voor mezelf. En als het me goed bevalt denk ik er aan om dit voor alle genodigden voor ons trouwfeest van volgend jaar aan te kopen als bedanking. Lijkt me een zeer origineel cadeau. En we steunen er nog een fijn initiatief mee.

 6. Ik zou het graag voor mijzelf willen winnen. Onlangs was ik jarig en door omstandigheden niet mijn verjaardag gevierd, maar deze staat al wel lang op mijn verlanglijstje. Ik gebruik veel lijstjes en helaas nog op papier, ik ga je opzoeken op insta

 7. schitterend! Dan kunnen de dochters eindeloos schrijven en kribbelen, en meot ik niet elke dag stapels papieren weggooien!

 8. Als leerkracht moet ik constant aantekeningen maken, kribbelen, noteren, enz. Maar die hoop papieren, die geraak ik telkens kwijt; Wat zou het handig zijn om een ‘boekje’ te hebben dat nooit vol geraakt!

 9. Ik wil graag de correctbook winnen voor mijn dochter die in haar laatste jaar Bio-Chemie en Bio-Technologie zit. Ze moet veel aantekeningen maken en ook in het Labo zou dit schrift voor haar erg handig zijn.

 10. Voor mijn zoontje Duuk als hij naar de basisschool gaat na de Kerstvakantie. Suoerleuk voor hem. Spannend

 11. Dit lijkt me zo ontzettend handig voor de kleintjes. Ik wist niet dat dit bestond, heel goed gevonden.

 12. Ik wil hem heel graag gebruiken op school. Ik maak als juf veel lijstjes en aantekeningen. Hierop heb ik alles bij elkaar, en kan het gewist worden als het klaar is. Lijkt me ideaal.

 13. Erg handig om bij je te hebben bij het maken van oefeningen/taken, op school of gewoon thuis. Even noteren, foto ervan nemen en weer wissen. Dit scheelt ook een hoop papier wat weggegooid moet worden. Mijn nichtje zou dit héél goed kunnen gebruiken in haar derde jaar!

 14. Zo leuk dat ik dit ontdek. Een volledig nieuwtje voor mij maar zo ontzettend handig, en niet alleen voor kindjes 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.