Het leukste geschenk voor vaderdag maak je zelf. Maar laat ons eerlijk zijn, veel van die knutsels belanden op zolder of erger nog in de vuilnisbak omdat papa’s er niets mee kunnen doen. Tenzij …je misschien aan de slag gaat zoals papa zelf zou doen? Met hout en techniek, waarbij je kan tonen dat je, wat hij kan, ook wel wil proberen, speciaal voor hem!

Wij gingen aan de slag met een bouwpakket waarbij we een spellendoos maakten van hout: Molen en solitair. Niet enkel zorgt zo’n bouwpakket voor een interessante techniekles (ja, ook voor de mama die begeleid) maar het is ook nog eens leuk.

Spellendoos solitair

Waarom solitair en molen?

Wij maakten 3 van deze bouwpakketjes, eentje voor de papa van mijn zoon, eentje voor mijn papa en eentje voor de papa van mijn partner. Ik koos eigenlijk bewust voor dit pakket omdat ik mij herinner dat mijn papa vroeger een zelfgemaakt solitair spel had en ik dit toen zo fantastisch vond dat het zelfgemaakt was.

Papa was altijd heel handig en mijn partner trouwens ook. Het leek me dus wel eens leuk iets te maken waarbij wij tonen dat we dit ook wel eens willen proberen, speciaal om hen te verwennen. Omwille van de nostalgie koos ik dus dit pakketje uit. Solitair is een spelletje dat de papa’s alleen kunnen spelen en molen is dan weer een strategisch spel om samen te spelen, wat ook altijd leuk is. Inzetten op quality time is altijd een plus.

Wie extra wil inzetten op quality time kan ook een bouwpakket cadeau doen waarmee vader en zoon samen aan de slag kunnen.

Aan de slag

Je kan bouwpakketen met hout in verschillende winkels kopen, ik kies vaak voor Aduis omdat ze daar ook een leeftijdsindicatie meegeven. Al moet ik zeggen, bij deze spellendoos vond ik de leeftijdsindicatie van 8 jaar nogal laag. Niet dat het zo moeilijk is hoor maar vooral omdat het intensief is.

De planken hebben allemaal al de correcte afmeting, behalve het dekseltje die je wat dient bij te vijlen/schuren zodat het goed zou passen. Twee blokjes moet je wat bewerken met een houtvijl, wat best wel traag gaat, probeer je sneller te gaan, loop je het risico je handen te raken. En de staafjes moet je met een handfiguurzaagje in blokjes van 1 cm zagen. Ik deed dit zelf maar zweette wel behoorlijk door de inspanning, of het nu komt omdat ik een slecht zaagje had of ergens iets niet helemaal goed deed weet ik niet, maar ik zie het een kind van 8 jaar eigenlijk niet alleen doen.

Ik moet wel toegeven dat mijn zoon plezier had in het vijlen, schuren en lijmen en het resultaat mag er zeker ook zijn. Papa’s blij met hun spellendoos, wij wat techniek geleerd en nog veel leuke speelmomenten samen!

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

One Reply to “Vaderdag: een spellendoos gemaakt met hout”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.