Het boek van Clash is een boekenreeks die gebaseerd is op de werelden en personages van het populaire spel Clash of Clans. Momenteel zijn er nog maar twee boeken van de reeks beschikbaar.

Clash of clans

Clash of clans is een multiplayer strategiespel die zich afspeelt in een fantasie wereld waarin de speler de leider is van een eigen dorp. Dit dorp moeten ze uitbreiden door gebouwen te bouwen en andere dorpen (en dus spelers) aan te vallen om zo grondstoffen (meestal goud en elixir) te verzamelen. Spelers vormen vaak groepen, ook wel clans genoemd, waarin ze samen een oorlog voeren tegen andere steden. Het spel is gratis maar je kan – net als in de meeste spellen – wel dingen kopen zoals nieuwe personages of gadgets.

De wereld van Clash

Het boek van Clash 2

Zoals je uit de titel wel kan afleiden is het boek van Clash 2 het tweede deel van de reeks. Het is eigenlijk het vervolg van  het eerste boek maar je kan het perfect lezen zonder het eerste boek te lezen. Het verhaal is in feite losstaand al staat er 1 verwijzing in naar het eerste deel.

Het boek gaat over twee boogschuttervriendinnen Jane en Angie die helpen om hun land te verdedigen. Tijdens een gevecht met de kobolden splitsen de twee meiden zich op waardoor Jane plots in een magische grot terecht komt. In die grot vind ze een perkamenten rol met allemaal rare tekens die ze probeert te ontcijferen.

Wanneer ze plots de boodschap ontcijfert ondekt ze dat booschutters onzichtbaar moeten zijn en hun dus moeten verstoppen om hun vijand te verslaan. Angie gaat niet akkoord en vind het eerder laf waardoor de twee boogschuttervriendinnen in ruzie komen. Jane blijft oefenen en gaat samen met haar team terug op zoek naar de magische grot waar ze het antwoord op haar vraag ontdekt. Dan moet ze kiezen, kiest ze ervoor om te blijven en haar dorp achter zich te laten of kiest ze voor haar dorp?

Onze mening

Omdat de papa hier thuis clash of clans speelt en de zoon vaak meekijkt, trok dit boek ons meteen aan natuurlijk. Het feit dat het dan nog eens een strip of graphic novel is, helpt ook nog eens want dit soort boeken worden hier thuis het liefst gelezen.

Het boek leest heel vlot en is misschien een beetje kort, anderzijds is het dan wel motiverend een boek snel uit te lezen. Persoonlijk had ik er net wat meer body in verwacht. Maar het is een leuk en spannend verhaal met soms ook wel grappige momentjes in.  Het boek lijkt me ideaal voor een 7, misschien 8 jarige.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.