Een praktisch zelfgemaakt geschenkje voor juf, met een woordspeling. Het is ons weer gelukt dit jaar: Een notenkraker want ik heb genoten van dit schooljaar. Het ene vak was al een grotere hersenkraker dan het andere.

Houtbewerking

Net als bij vaderdag, zijn we aan de slag gegaan met houtbewerking. Een beetje techniek en toch creatief zijn, dat is altijd leuk.  

De basis van houtbewerking hadden we al onder de knie. Bewegende elementen, dat was nieuw. Het zagen lieten we over aan de man des huizes, want we hebben niet het ideale materiaal en het bleek dan ook een moeilijke taak te zijn.  Als we met hout zullen blijven werken, zou ik toch best eens investeren in een goed handfiguuurzaagje.

Notenkraker

Ook dit keer kocht ik een bouwpakket online. Er was tot mijn grote verbazing best wel wat keuze in notenkrakers: een junior notenkraker, een hefboommodel, een hert, een eekhoorn of een gek mannetje. Wij kozen voor het lieflijke eekhoorntje.

Deze notenkraker is niet alleen praktisch, maar ook schattig om uit te zetten in klas of in huis. Als je het eekhoorntje gewoon ziet staan, merk je zelfs niet eens op dat het een notenkraker is.

Eekhoorn kraakt een nootje

Je hebt een aantal materialen nodig: een figuurzaagje, boormachine, houtpasta, schuurpapier, houtlijm, penselen en acryl verf. Het leuke aan de bouwpakketjes is dat je de instructies meegeleverd krijgt maar ook online kunt raadplegen. Je calculeert best wat tijd in om aan de slag te gaan, idealiter verdeel je die tijd over meerdere dagen. Zeker bij de afwerking (het schilderen) is dit nodig want het is best dat je die tussenin even laat drogen zodat je geen vlekken maakt.

eekhoorns drogen na het schilderen

Finishing touch

Zoals gewoonlijk proberen we het geschenkje op een mooie manier te presenteren aan de juffen (dit kan dus ook voor meesters he!). We verpakten de notenkraker in plastiek folie. Dit kan niet anders dan met wat nootjes bij en een op maat gemaakt webkonijn-versje.

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.