Een zoekbijbel is een speelse en ongedwongen manier om kinderen kennis te laten maken met het katholieke geloof. 

Een bijbel, waarom?

Nu we officieel de keuze gemaakt hebben om onze kleine man godsdienstlessen te laten volgen wanneer het over levensbeschouwing gaat, vond ik dat we hier wel zelf ook wat effort mochten insteken. Onze zoon is tot nog toe namelijk niet grootgebracht met verhalen over de bijbel. Kerstmis gaat bij ons bijvoorbeeld over familie, niet over Jesus en al helemaal niet over de kerstman. Al zorgt de school er wel voor dat het geloof in de kerstman loslaten een lastige is.

Zoekbijbel

In de zoekbijbel van Sarah en André Parker zijn 8 bijbelverhalen uit het oude testament uitgewerkt in zoekplaten. Telkens met een beknopte tekst die het verhaal eenvoudig vertelt voor kinderen, zonder complexe en verouderde bijbelse woordenschat.

De tekeningen zijn prachtig gemaakt in een leuke tekenstijl. Zeg nu zelf, welk kind is niet gek op zoekboeken? Volgens mij vinden de meeste kinderen dit geweldig. Door samen met je kind eerst het korte tekstje te lezen en vervolgens de tekeningen te bekijken, leert hij of zij steeds meer over de belangrijke mensen uit de bijbel.

zoekbijbelboek

Daarnaast is het ook een goede oefening in focus en concentratie, de zoekopdrachten (elke pagina kent er 10) zijn zo uitgewerkt dat je steeds moet gaan optellen. Zo zoek je op de plaat van koning Salomo vb. 1 hongerige gorilla, 2 trotse pauwen, 3 open ramen … Eerlijk is eerlijk, soms was ik zelf ook al eens vergeten welke glinsterende diamant ik wel of niet had gevonden.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.