Een kindje verzorgen en in leven houden, lukt me. Ook bij dieren lijkt me dit goed af te gaan. Planten daarentegen, die overleven hier helaas meestal niet. Dit terwijl planten het huis zo gezellig maken en nog eens de lucht zuiveren.  

Planten

Omdat mooie groene planten hier meestal doodgaan (snif snif), kochten we een aantal jaar geleden een aantal plastic planten om in huis te zetten. Ze blijven altijd groen of in bloei maar zorgen echter niet altijd voor hetzelfde sfeervolle gevoel als echte planten.

Tijdens de lockdown ging ik in de tuin aan de slag met het planten van groentjes en dit leek me al bij al nog redelijk af te gaan (al helemaal in vergelijking met de voorbije jaren waar alles kapot ging). Kijk bijvoorbeeld maar naar mijn tuinkers huisje. Misschien dat ik door meer thuis te zijn, de rust vond om ze in een pauze of na een drukke dag wat extra in de watten te leggen? Geen idee, maar dit succes overtuigde me alvast om ook binnenshuis nog eens een poging te wagen als plantenmama.

Stekjes

Van een collega van mijn man, kreeg ik een stekje van een pannenkoekenplantje, zo ieniemienie  en schattig. Ik snelde al gauw naar de bloemenwinkel om mooie bloempotjes die passen bij de rest van het interieur (en kon het ook daar niet laten om 3 extra plantjes te kopen). Het kleine pannenkoeken plantje ging in een van de potjes en leeft nog steeds!

Pannenkoekenplantje

Groeien lijkt wat minder te gaan. Ik ken onvoldoende over planten om te weten of dat nu aan mijn zorgen ligt of aan het type plantje. Ik zal alvast proberen om er eens wat meer tegen te praten, wie weet helpt het wel. Als ik lees over stekjes bij plant rebelz, dan zou praten tegen je stekjes alvast helpen om ervoor te zorgen dat je plantenbaby’s groter worden, uiteraard mag je ook niet vergeten om ze af en toe water te geven anders loopt het ook fout.

Stekkiebox

In september kreeg ik voor het eerst een stekkie box in mijn bus, dit is een maandabonnement van plant rebelz waarbij je verschillende en toffe plantenstekjes in de brievenbus ontvangt. Gek he, planten via de brievenbus? Manlief was helemaal verbaasd. Hij had namelijk een super groot pakket verwacht toen ik hem vertelde dat er 4 plantjes geleverd zouden worden.

septemberbox

Ideaal voor mij als mama om groene vingers te kweken en niet enkel een goede mensen- en dierenmama te zijn maar hopelijk ooit ook een goede plantenmama te kunnen worden.

Volgende stekkies zaten in de septemberbox:

  • Extreme curly kid
  • Fearless rebel kid
  • Wild weirdo kid
  • Extreme pretty kid

Er zat in de septemberbox, naast 4 leuke stekjes, ook een korte maar duidelijke beschrijving om ervoor te zorgen dat de plantjes goed terechtkomen. Moeilijk is het niet hoor:

  1. Haal het papier van het stekje af en laat het netje zitten
  2. Plant het stekje in een potje met verse aarde
  3. Geef water
  4. Geef af en toe een flinke dosis liefde
  5. Geniet!

Nu enkel nog hopen dat mijn 5 stekjes (want het pannenkoekenplantje is ook nog steeds piepklein) zo goed groeien als mijn zoontje, maar er zijn er al 2 die stilletjes aan aan het sneuvelen zijn. Misschien neem ik maar beter een kunstplant in huis.

Nu, een kennis vertelde me, je leert een plant pas echt kennen eens je ze eens hebt laten doodgaan. Ik denk dat ik mezelf toch nog een extra stekkiebox zal moeten aanschaffen dus.

Ben jij een goede plantenmama of -papa? Heb je soms tips met mij om ervoor te zorgen dat mijn babyplantjes niet enkel overleven maar ook groeien?

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.