De meesten onder ons eten dagelijks boterhammen, lekker maar misschien ook wel wat saai. Wat als we er een vrolijk iets van zouden maken? Iets met veel kleurtjes, misschien regenboogbrood. Het beste van alles, het is vrij eenvoudig te doen.

Regenboogbrood, hoe smaakt dat dan?

Ook al ziet het er niet zo uit, regenboogbrood smaakt gewoon naar wit brood. Geen gekke smaken, niet zoeter dan gewoon brood, het is gewoon wit brood maar dan met andere kleurtjes. Best wel gek. Mijn zoontje dacht dan ook eerst dat hij het niet zou lusten, maar het ging toch wel vlot binnen. Maar laat ons eerlijk zijn, met choco zag het er niet uit.

Ik maakte het voor de eerste keer tijdens de lockdown om wat creatief bezig te zijn. Zoonlief had zin om te bakken en ik had geen zin in ongezonde zaken, dus besloot ik een creatief broodje te maken.

lock down regenboog brood

Lees ook: Bentobox voor de vrolijke lunchpakketjes

Hoe maak je dat?

Eigenlijk is het best simpel om te maken, je maakt deeg voor wit brood. Ik ben een beetje lui op dat gebied en heb het best wel zo voor pakjes. Ik kocht dus een pakje om wit brood te maken, hier moet je dan (afhankelijk van waar je het koopt) nog een aantal extra ingrediënten aan toeven zoals water, soms ook eens wat boter … Je volgt gewoon de standaard werkwijze die op het pakje beschreven staat. Na de eerste maal rijzen, voeg je voedingskleurstoffen aan het deeg toe.

Ik gebruikte een setje uit de supermarkt met 4 kleurtjes, die kon je perfect mengen om ook extra kleurtjes te bekomen. Leuk ook om samen met kinderen te doen en hen zo stiekem ook nog iets bij te leren over het mengen van kleuren.

Om het deeg te kleuren, verdeel je het in verschillende delen. Elk stuk deeg kleur je door de kleurstof te kneden in het deeg. Let wel, ik heb dit wat onderschat, je moet echt goed kneden en het deeg steeds opnieuw plooien om de kleuren er goed doorheen te knijpen, anders blijft het middelste deel wit. Dit neemt dus wel wat tijd in beslag.

Daarna leg je de stroken gekleurd brooddeeg op elkaar, ik begon in de hoek van mijn vorm en werkte zo mijn weg naar boven. De laatste laag liet ik gewoon wit zodat het duidelijk was voor iedereen dat het eigenlijk ook maar ‘gewoon’ brood is.

Het brood valt hier in de smaak, ik maakte dus nog eens een regenboogbrood, deze keer ook met groen bij.

Regenboogbrood

Zelf ook iets gemaakt? Deel zeker ook jullie eigen creatie binnen het thema “voeding” op sociale media . Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de creatieve collega’s voor nog meer leuke creaties: Kreanimo en  Mama duizendpoot

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje. Toch vooral honger? Tussen mijn foodartikelen vind je vast nog wel lekkere receptjes terug.

2 Replies to “Regenboogbrood, waarom zou lekker niet mooi kunnen zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.