Lama’s zijn enorm populair bij kinderen tegenwoordig. Bij ons al helemaal sinds een alpaca in de zonnegloed ooit eens een zakje eten uit mijn man zijn handen graaide. Nu bestaan ze dus ook in een mooi uitgewerkt zoekboek voor 5 à 7 jarigen.

Zoekboeken

Vroeger kende ik enkel waar is Wally, maar tegenwoordig heb je zoekboeken in alle kleuren en vormen, zelfs in bijbelvorm. Kinderen zijn er gek op en eigenlijk kunnen ze ook voor volwassenen wonderen doen om mindful te zijn en even het hoofd leeg te maken van gedachten.

Waar is de lama?

Waar is de lama? is een gek zoekboek met verschillende zoekprenten om aan de slag te gaan. Op elke plaat ga je op zoek naar zes verschillende lama’s, en zes cactussen. Allemaal worden ze voorgesteld in het begin van het boek. Leuke kleurrijke lama’s en cactussen elk met hun eigen persoonlijkheid. Leuk gevonden alvast.

Anderzijds maakt dit het naar mijn gevoel best wel ingewikkeld, voor mij maar dus ook helemaal voor jonge kinderen. Ik kan amper onthouden hoe al die lama’s en cactussen eruit zagen om ze terug te vinden en ze zitten nog eens super goed verstopt ook. Idealiter hou je op een blaadje bij wie je al vond en wie niet, maar dat is nu ook de bedoeling niet natuurlijk.

Gelukkig kan je op het einde van het boek de antwoorden vinden en stiekem eens spieken mocht het echt niet lukken. Na een kwartier zoeken bleek bijvoorbeeld op de eerste pagina dat we alles gevonden hadden en gewoon de tel kwijt waren, haha.

lamaboek

Bestel jouw exemplaar van Waar is de lama?

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.