Geen Club Brugge tegen Standard maar wel de blauwe ridders tegen de rode ridders in een leuk verhaal van Benjamin Leroy, de blauwen tegen de rooien. Mooi vormgegeven met enkel een vierkleurenpen,

Plot

Blauwbaard en roodvonk kunnen het helemaal niet met elkaar vinden. Beide ridders plannen – zonder dat ze het van elkaar weten – een aanval op de ander. De volgende ochtend vertrekken ze, op het zelfde moment. klaar voor de strijd! Wanneer zowel de blauwe – als de rode ridders een andere ridder tegen komen, die niet hun vijand blijkt te zijn, worden ze wel heel benieuwd.

De groene en zwarte ridders vinden vechten namelijk iets voor idioten. Een bos- of staartspel spelen is namelijk veel leuker vinden ze. Zo worden zowel de blauwe – als de rode ridders, geprikkeld door hun nieuwsgierigheid, overhaalt om mee te spelen. Dat spelen leuker is dan vechten, blijkt al snel wanneer de ridders de volgende dag terug keren voor nog een spel.

Spelen

Lees ook: Kun jij dat Pettson?

Het verhaal

Het verhaal is heel erg leuk en voor veel kinderen ook herkenbaar want welk kind speelt nu niet graag? Het staartenspel kennen ze dan vast ook allemaal, dit herkenbare maakt het ook voor kinderen eenvoudig om mee te volgen. Misschien stond je er (net als ik) niet bij stil dat je met spelen ook kunt winnen, wat zelfs nog leuker is dan winnen bij het vechten. Een mooie boodschap als je het mij vraagt.

Cover

Maar het verhaal op zich is niet het enige wat dit boek zo fantastisch maakt. De illustraties zijn gewoon fenomenaal. Des te meer wanneer je weet dat deze mooie tekeningen gewoon met een balpen zijn gemaakt, niet te geloven dat iemand dit kan.

Ik kan het boekje de blauwen tegen de rooien ten zeerste aanbevelen voor alle kinderen die van ridders houden en graag spelen.

Koop jouw exemplaar van De blauwen tegen de rooien. Ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.