Op school laat ik zoonlief een warme maaltijd nemen. Tijdens de vakantiekampjes voorzien ze meestal geen lunch en vragen ze dus om een lunchpakket mee te geven. Stiekem vind ik dat best wel leuk, ik ben namelijk helemaal gek van die bentoboxen met veel vakjes.

Bento?

Bento komt uit japan maar hier bij ons staat het voor een gezonde maaltijd die leuk opgemaakt is. Een bentobox herken je aan de verschillende vakjes waarin je ook verschillende dingen kunt voorzien. Het idee erachter is dat je een gezonde maaltijd leuk maakt door je eten in leuke vormpjes te snijden en prikkers of andere accessoires te voorzien. Zelfs als je dit niet doet, is het gewoon al leuk door de variatie aan eten die in zo’n doosje past.

Vaak wordt het gebruikt voor moeilijke eters, bij ons is dit geen probleem. Ik doe het gewoon omdat ik het leuk vind om te doen en hoop dat zoonlief de liefde proeft die mama erin stopt. Ik geef soms ook een briefje mee met de melding dat hij niet alles hoeft op te eten want de yumbox die ik vul, is behoorlijk groot. Ik hoor alvast van de opvang juffen dat ze wel een beetje jaloers zijn op de mooie doos en dat hij rustig geniet van zijn maaltijd. Ja, dat hoor je als ouder dan ook weer graag natuurlijk.

Lees ook: Regenboogbrood, waarom zou lekker niet mooi kunnen zijn?

Ik probeer altijd wat variatie in de dozen te stoppen, hoofdzakelijk bestaan deze uit groenten en fruit, aangevuld met een boterhammetje met gezond broodbeleg en soms wat eiwitten (vleesjes of een eitje).

Lunchbox

Bentobox op school

Op school gebruik ik soms ook een bentobox, maar dan een kleinere yumbox variant voor het fruitmoment. In plaats van 1 stukje fruit, voorzie ik dan wat kleine besjes in het kleine vak, aangevuld met 2 soorten fruit. En de restjes? die gaan ofwel mee in mijn eigen bentobox of worden een heerlijk ontbijt of tussendoortje.

fruitbox

Een succes?

Nu zijn de boxjes die ik meegeef op kamp een succes, maar het is niet altijd zo geweest. In het begin vond zoonlief het vervelend dat hij door zijn mooi versierde bentobox alle aandacht op zich kreeg. Juffen die vertelden hoe leuk het eruitzag, andere kindjes die eens wilden proeven. Vorig jaar ben ik dus moeten overschakelen naar een “gewone” brooddoos met enkel boterhammen in. Daarna heb ik voorzichtig weer opgebouwd en voorlopig lijkt het weer te lukken. Maar we volgen dus onze man hierin. Wil hij morgen weer gewoon boterhammen mee, dan doe ik dat met net zoveel liefde.

Meer recepten of inspiratie? Lees dan mijn foodartikelen

2 Replies to “Bentobox voor de vrolijke lunchpakketjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.