Het wordt een beetje een nieuwe traditie, zo’n autoreis. Dit keer gingen we niet naar Italië maar naar Spanje. Meer bepaald de regio in de buurt van Girona. Het was weer een top-vakantie, echt waar. Geloof het of niet, er valt heel wat te beleven in de buurt. Ook zoonlief heeft zich geen moment verveelt, want deze regio in Catalonië is erg kindvriendelijk.

Speelpleintjes

Elk dorpje of stadje waar we geweest zijn, kwam je minstens één speelpleintje tegen. Ideaal dus om tijdens een wandeling even uit te rusten op een bankje terwijl de kinderen spelen. Tenzij je natuurlijk zelf ook wil meespelen, want op vakantie is alles toegestaan.

Speelplein Girona
Speelpleintje in een park in Girona

Girona stadsmuren

We vertrokken aan de Kathedraal van Girona waar we een weggetje omhoog volgden om vervolgens de stadsmuren te bereiken. Het was een heerlijke wandeling op een historische muur, die op een moderne manier gerestaureerd werd waardoor je duidelijk het verschil tussen oud en nieuw kon zien. Door de grote variatie (omhoog, omlaag, trapjes, uitzichten …) is het heel makkelijk om kinderen te motiveren zonder klagen mee te wandelen. Eigenlijk verveelt Girona hoe dan ook niet met zijn mooie historische binnenstad vol trapjes en smalle weggetjes.

Girona
Girona stadsmuren

Dali theatre museum in Figueres

Dali, wat een kunstenaar … tovenaar als je het zoonlief vraagt. Dat komt waarschijnlijk door zijn gekke uiterlijk en zijn gave om zoveel te creëren. Het museum was echt de moeite om eens te bezoeken, zeker als je stilstaat bij het feit dat die persoon zoveel heeft gemaakt in zijn leven en in zoveel verschillende stijlen, ik was me daar echt niet van bewust, wat een artiest zeg. Ik twijfelde of het wel zou lukken, zo’n museum bezoeken met een kind. Toch hebben we een uur of twee rondgelopen in het Dali theatre museum en zoonlief bleef geïnteresseerd, ook al vertelde hij achteraf dat hij de kunstwerken niet altijd even mooi vond. Let wel op dat je de tickets online besteld, het is een lange wachtrij om binnen te gaan (ondanks de tijdssloten was het toch nog erg druk). Je wil geen twee maal lang in rij staan als je vooraf eerst nog aanschuift om tickets te kopen.

Dali
De weg naar het Dali theatre museum

Besalù

Hou je van historische dorpjes of steden, vind je de historische binnenstad van Girona heel mooi? Misschien ben je wel op zoek naar een leuke middeleeuwse outfit voor jezelf of je kinderen, of een pijl en boog? Dan zal Besalú je vast en zeker aanspreken. Het is een klein dorpje maar oh zo mooi en pittoresk. Ideaal om in rond de kuieren of op een warme zomerdag eens onder de brug tot het water te lopen. Wij hadden het geluk dat er net een jaarlijks evenementje was Under bridge Besalú, heel knus en kleinschalig met lekker eten en verrassend lekkere lokale biertjes voor papa en mama.

Besalu
De brug van Besalù

Eten

We vonden heel wat restaurantjes in deze regio, allemaal vrij betaalbaar ook. Bijna alle eethuizen voorzien een menu waarin water en wijn inbegrepen is in de prijs. Alleen zijn ze niet echt gericht op toeristen, tenzij die goed Spaans of Catalaans spreken, waar google translate allemaal niet goed voor is. Aan kinderen wordt ook gedacht, ook al staat het niet altijd op het menu vermeldt, toch waren ze steeds in staat om iets lekkers en op maat te voorzien voor onze zoon. Als je twijfelt, vraag het dus gerust, dan zullen die kinderen zeker lekker smullen.

Zijn jullie al naar Catalonië of de Costa Brava op reis geweest? Hebben jullie dit ook zo kindvriendelijk ervaren?

Bekijk al deze tips ook zeker op de kaart

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees dan hier onze reistips.

3 Replies to “Girona regio, kindvriendelijk Catalonië

  1. Catalonië moet ik zeker nog een keer gaan doen, al is het maar voor een paar dagen…even ertussen uit..Ik weet, het is daar prachtig

  2. Ja, ik ben er heel vaak geweest (ik heb zelfs in Barcelona gewoond, eerst als au pair en later voor mijn studie) en ken de regio goed. Het is inderdaad heel kindvriendelijk en sowieso een aanrader! Leuk ook dat je over de stadsmuren van Girona hebt gelopen! Ik lip laatst over die van Dubrovnik!

  3. Pingback: Leren zwemmen, stap voor stap - Webkonijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.