Deze zomer maakten we met het gezin een autoreis naar Italië, Piemonte regio rond Asti. Deze regio is misschien wel dé Gourmet regio van Italië met zijn regiogebonden recepten en lekkere wijnen maar valt hier ook wel iets te beleven voor kinderen? Wij vinden het ook belangrijk om onze zoon mee te laten genieten van de reis en hebben het dan ook proefondervindelijk uitgezocht. Ik deel onze kindvriendelijke tips graag met jullie.

Ijsjes eten in Italië

Ijsje eten in Italië

Een trip naar Italië schijnt pas echt compleet te zijn als je er ijs eet, zij maken blijkbaar het lekkerste ijs. Of die nu zoveel beter is dan bij ons, valt te betwijfelen (vind ik toch), zeker als je hier ook al ergens ijsjes eet die home made zijn. Hoe dan ook, een ijsje eten is met kinderen altijd een groot succes.

Hooibaal

Hooibaal

Eigenlijk hoef je voor deze niet noodzakelijk naar Italië te gaan, kan gerust ook hier. Ik vond het vorig jaar al leuk lijken, toen we in Frankrijk die grote rollen hooi zagen liggen, om op zo’n hooibaal te klimmen een een leuke foto te nemen. Dit jaar hebben we dit dus steevast gedaan! Op het einde van de reis passeerden we er nog en wou hij nog eens, dus zeker eens doen!

Big Bench

Big Bench project Italië

Wil je een mooie wandeling maken maar heb je liever een doel voor ogen? Wil je eens genieten van een prachtig uitzicht samen met de kinderen? Of wil je je graag zelf eens terug klein voelen, dan is een wandeling naar een van de “Big Bench” banken zeker een aanrader. Je vind ze terug doorheen de ganse regio in heel wat wijngaarden of op de top van bergen.

Automuseum Turijn, Italië

Automuseum Turijn, Italië

Onze kleine man is gek op auto’s, onze grote man houdt er eigenlijk ook wel van. Een bezoekje aan het fameuze automuseum in Turijn mocht dus zeker niet ontbreken. Ook ik als minder grote auto liefhebber vond het een leuk museum, zien hoe deze geëvolueerd zijn van heel vroeger tot nu is best wel boeiend. Onze kleine man had alvast een favoriet (zie foto hierboven), ik vrees dat hij een beetje een dure smaak heeft.

Astilido

Astilido

Net als in België en Nederland was het ook in Italië snikheet met temperaturen tot boven de 35 graden. Normaal klaag ik niet zo snel, maar deze keer had ik er dus wel last van. We besloten even af te koelen in het waterpark Astilido. Zeer mooi onderhouden en verfrissend, met stukken voor alle leeftijden, zo had je grote uitdagende glijbanen voor volwassenen en tieners, springplanken maar ook een kinderzwembad met glijbanen van 2 tot 5 jaar. Wetende dat kinderen, waaronder ook onze snuiter, gek zijn op water, een super attractie. Om een idee te geven van de prijzen: voor onszelf hebben we 9 euro per persoon betaald, voor onze 3,5 jarige 7 euro.

Parco Naturale di Rocchetta Tanaro

Piemonte

Om even te ontsnappen van de drukte en de warmte, een leuk avontuur te beleven en de natuur te ontdekken reden we ook even naar Parco Naturale di Rocchetta Tanaro (thanks google voor de interessante reistips). Zoonlief had eigenlijk geen zin om te wandelen maar in de periode dat we hier waren, hebben we hem niet horen klagen. Integendeel zelfs, hij vond de afdaling spannend, onder de takken heen lopen, af en toe een kleine hindernis overbruggen heel leuk en het spotten van ‘megamanders’ (hagedis-achtigen) boeiend. De spinnetjes en vlinders konden minder op animo rekenen van de kleine man, mama en papa vonden die vlinders dan weer heerlijk.

Bekijk al deze locaties ook zeker op de kaart

Gaan jullie op reis met de kinderen? Favoriete bestemmingen of tips zijn altijd welkom.

Op zoek naar meer reistips? Neem dan zeker eens een kijkje bij mijn reisartikelen.

One Reply to “Noord-Italië met kinderen, Piemonte regio rond Asti”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.