Een eind terug schreef ik al over de schaapscheerdag bij Hoeve Hangerijn, toen vermeldde ik dat ik het prikkelpad wel eens wou uitproberen. Nu, zo’n 2-tal maanden later is het zover en hebben we dit samen met een aantal vriendinnen en hun kindjes gedaan.

Prikkelpad

Het prikkelpad is een 2.5 km lange tocht die loopt door het paalbos en het natuurdomein van de Gemene Weidebeek vlakbij Hoeve Hangerijn. Het is ook mogelijk om de tocht in te korten tot 1 km.

Start Prikkelpad

Het startbord van de wandeling hangt aan Hoeve hangerijn, vervolgens volg je de egel-pijltjes en wordt je zo begeleid naar de andere opdracht-borden. In totaal kom je een tiental van die opdrachten tegen, telkens met als doel de zintuigen te prikkelen en de natuur te ontdekken.

Ontdekken

Het project werd eigenlijk in 2012 opgericht door heel wat instanties zoals Stad Brugge, Hoeve Hangerijn, het veldzicht, buurtvereniging Het schuurke. Het prikkelpad is vrij toegankelijk en kan je zelfstandig gaan ontdekken.

Onze mening

Met vier jonge kinderen, waarvan eentje in een buggy, gingen we op pad vanaf het eerste bordje. Het was niet zo evident om het parcours duidelijk te vinden omdat de weg niet overal aangegeven was met de egel-bordjes, je had echt wel het plannetje nodig om dit te doen.

De opdrachtjes waren simpel, echt op kindermaat. De mama’s lazen afwisselend de leuk rijmende bordjes voor en toen probeerden we de opdracht tot een goed eind te brengen. We gingen op zoek naar kleine insecten op hout, gluurden door een houten muurtje, knuffelden een boom, bekeken verwonderd de takken van de hoge bomen, maakten muziek …

Knuffelboom

En nadien? Wel, toen aten we het fruit dat we mee gebracht hadden op aan een van de bankjes in de tuin van Hoeve Hangerijn, waar we nog even speelden met de beschikbare autootjes en fietsjes. Daarna trokken we naar het speelpleintje aan het begin van de wandeling waar de mama’s nog eventjes konden keuvelen en de kinderen fijn hebben gespeeld. Het was een heerlijke zomerse zondagmiddag, zeker voor herhaling vatbaar.

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

2 Replies to “Gratis uitstap: Prikkelpad Hoeve Hangerijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.