De school had een facultatieve vakantiedag net voor het lange pinksterweekend. Ik nam een dag verlof en het was prachtig weer, ideaal dus om samen met zoonlief een uitstap te maken naar hoeve Hangerijn voor schaapscheerdag.

Schaapscheerdag

De schaapscheerder kwam op 9 mei langs op hoeve Hangerijn om de schaapjes van hun warme wollen vacht te verlossen zo hebben ze het in de zomer niet te warm. Naast het scheren worden ook hun pootjes te verzorgd en krijgen ze een middel tegen de wormen toegediend .

Veel stadskinderen zoals ikzelf of mijn zoon hebben zoiets nog nooit hebben gezien. Dit is dus zeker eens de moeite waard als natuurliefhebber.

Hoe ging dit nu?

Een schaap geschoren zien worden is best grappig, ik had er helemaal geen idee van dat die zomaar op hun kont zouden zitten en zo’n enorm dikke vacht hebben. De schapen leken alvast heel ontspannen te genieten. Het bijsnijden van de hoeven vonden ze niet zo fijn. Eigenlijk is dat wel voor hun eigen best, net als bij ons, als de nageltjes te lang zijn en het breekt af, kan dat pijn gaan doen.

Schaap scheren

De kleine man vond het ook erg fascinerend en leuk. Er waren nog heel wat andere dingen te doen, de paarden werden gewassen, er waren nog andere dieren en er werden ook spelletjes voorzien voor de kindjes.

Hoeve Hangerijn

Hoeve Hangerijn is een ontmoetingsplaats in Assebroek, gelegen in de mooie natuur vlakbij de gemene weiden. Er vinden heel wat activiteiten en evenementen plaats waar iedereen altijd welkom is.

Zoals je bent

De Hoeve is openbaar domein, je kan er dus ook gewoon naartoe om te genieten van de omgeving. Het is er echt aangenaam, rustig en er valt heel wat te beleven. Zo is er bijvoorbeeld ook een prikkelpad die wij nog wel eens willen uitproberen.

Je kan hier ook simpelweg zitten, snoezelen, kijken, ruiken, voelen, ontmoeten en samen genieten van de rust in de prachtige natuur.

Ook zin om eens een bezoekje te brengen? Op 20 mei kan je er genieten van de hoevemarkt met heel wat randactiviteiten. 

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.