Het eerste volle schooljaar zit er al helemaal op, wat vliegt de tijd voorbij. We kregen week na week van de juf heel wat foto’s van de thema’s waarin ze gewerkt hebben. Wie mij al eventjes volgt, kan zich dan wel inbeelden hoe blij ik hiermee ben. Om de herinneringen vast te leggen wil ik een mooi fotoboek maken van zijn kleuterjaren. Ik verwacht namelijk dat ik van de lagere school en het middelbaar niet zoveel foto’s van in de klas zal te zien krijgen.

Net op dat moment deed Smartphoto me een aanbod dat ik absoluut niet kon weigeren, ik mocht van hen een mooi fotoboek kiezen en invullen naar wens. Dat was absoluut geen moeilijke opgave. Ik merk in mijn omgeving dat heel wat ouders het ontzien om steeds die fotoboeken te maken, maar ik kan daar dus echt van genieten.

De foto’s

Heel het jaar door kregen we via de facebook pagina van de juf heel wat foto’s door, het waren er honderden. Ik sorteerde steeds alles mooi per thema en zocht alle foto’s uit met onze man op, het waren er meer dan 500. Daarna nog even wat scherpstellen met lightroom en klaar om aan het boekje te beginnen.

Het was niet makkelijk te kiezen welke ik zou gebruiken. De boeken van smartphoto kunnen maximaal 100 blz groot zijn en ik wou maar 1 boek. Geef toe, anders zou het wat overkill zijn, niet?!

Vorig jaar kreeg ik van zijn juf in de instapklas ook foto’s, maar toen ging hij maar een maandje naar school. Ik besloot dus al snel om ook hier een boekje van te maken met het minimum aantal mogelijke bladzijden (20).

De tool

De tool om het boek te maken is erg handig, je hoeft geen software te installeren. Het kan makkelijk online en het werkt ook heel vlot. Ik koos voor een stijl die perfect aansluit bij het schoolthema van dit jaar: bollen. Ik hou ervan om een fleurige kaft te hebben met een omschrijving op. Dit is handig wanneer het boek in het archief staat. Daarom koos ik een boek met een fotokaft, de linnen en lederen versie bieden namelijk geen mogelijkheid om ook een tekstje op te zetten. Een foto hoeft voor mij niet op de voorkant te staan, ik heb die dan ook weggelaten, dit lukte perfect!

Fotoboek kaft

Er bestaat een optie om het boek automatisch op te vullen of manueel, ik koos het laatste. Ik laadde de foto’s per gesorteerd thema op omdat ik dit er telkens mooi wou bij vermelden. Ik kon makkelijk map voor map opladen en de pagina’s vullen. Gebruikte foto’s kon je automatisch laten verbergen, zo wist ik ook heel snel dat alle foto’s van een bepaald thema gebruikt waren.

Smartphoto tool

Wat ik ook erg handig vond is dat er aangegeven wordt wanneer de resolutie niet goed is voor de grootte van de foto. Gezien de foto’s die we kregen allemaal van facebook kwamen en dus iets mindere kwaliteit zijn, was dit voor mij zeker een meerwaarde.

Fotoboek binnenkant

Er zijn echter ook enkele verbeter mogelijkheden. Ik wou dus twee fotoboeken maken, maar om aan het tweede te beginnen, moet je blijkbaar eerst het eerste in het winkelmandje stoppen. Het duurde eventjes voor ik dat doorhad. Ik startte namelijk het tweede boek en alle foto’s van het eerste stonden erin. Een optie om eerst meerdere projecten te creëren en dan later een of meerdere hiervan te bestellen, zou ik persoonlijk dus erg handig vinden.

Daarnaast lijkt het me ook handig zijn om je winkelmandje te kunnen bijsturen eens er al iets in zit zonder eerst op bestellen te moeten klikken. Nu, dit zijn eigenlijk kleine verbeteringen en hebben helemaal niets met het album te maken, dat zal beroepsmisvorming van mijn kant uit zijn waarschijnlijk.

Het resultaat

Enkele dagen na het plaatsen van de bestelling, werden de boekjes al geleverd. Jammer genoeg had ik geen melding gekregen dat ze op het postpunt klaar lagen, gelukkig ga ik daar dus vaak.

Het resultaat mag er echt wezen, twee erg mooie boeken. Beiden hebben ze een mooie kwaliteit. Tot mijn verbazing ook geen enkele wazige foto. Die meldingen die aangaven dat de kwaliteit niet optimaal was voor de grootte van de foto en de aanpassingen die ik daardoor gemaakt heb, hadden dus zeker een heuse meerwaarde!

Volgend schooljaar gaan de boekjes mee naar school in de hoop dat juf ze wil signeren, dat geeft nog eens een extra meerwaarde als herinnering voor later. Maar misschien ben ik een tikkeltje te sentimenteel, dat kan natuurlijk ook.

Win

Van Smartphoto mag ik ook iemand van jullie ook blij maken, ik mag namelijk een shop tegoed van maar liefst 25 euro wegschenken.

Wat moet je hiervoor doen?

Laat in een reactie hieronder, op facebook of op instagram weten dat je meedoet, stiekem zou ik het ook wel leuk vinden te weten wat je graag zou kopen, maar dit is geen must.

Daarnaast zou ik het leuk vinden (niet verplicht) als je:

 • me ook volgt op facebook of instagram
 • Smartphoto volgt op facebook
 • de winactie deelt op social media
 • je vrienden tagt om ook mee te doen
Deelnemen kan tot en met 25 augustus 2018. De dag na afloop maak ik de winnaar bekend op site en/of via social media, hierbij gebruik ik enkel de naam van de deelnemer. De winnaar dient zich binnen de 48u te melden. Zo niet, wordt een andere winnaar gekozen. Over de uitslag van een give away wordt geen discussies gevoerd.

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

7 Replies to “Fotoboek van het eerste schooljaar + give away

 1. Leuk idee! Mijn zoontje start in september in het eerste leerjaar, dus zou het misschien wel leuk zijn om een fotoboek te maken van de kleuterschool. Daarnaast ben ik eigenlijk van plan om jaarlijks een jaarfotoboek te maken met de mooiste herinneringen van dat jaar…
  Ben al vaste klant bij smartphoto, maar een duwtje in de rug met shoptegoed zou zeker van pas komen…

 2. Leuk! Ik maak elk jaar een fotoalbum van mijn dochtertjes van het afgelopen levensjaar. Ze zijn nu 4 en bijna 6 en ik hoop dat nog lang vol te kunnen houden.

 3. Leuk idee, ik wil meedoen om een boek te maken met 365 foto’s in van het eerste levensjaar van onze dochter.

 4. Ik doe graag mee! Voor een fotoboek van mijn zoontje zijn tweede levensjaar… Het eerste staat al in de kast!:)

 5. Hallo webkonijn, deze zomer heb ik voor eerste maal bestelling gedaan, kado voor mijn mama. ze was er superblij mee!
  Graag waag ik nu mijn kans om een fotoboek te maken, ditmaal voor mijn zoon. Wij zijn deze zomer een weekje samen op reis geweest, heel erg gezellig allemaal. Ik wil deze herinneringen zo graag vastleggen voor hem om nooit te vergeten.
  groetjes,
  Els S

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.