Soms heb je helemaal niet veel nodig om creatief te zijn en toch eens anders te kunnen spelen. Ik maakte een ijshockey veld. Ideaal om te spelen met lego, playmobil of ander klein speelgoed.

Spelen stimuleren

Ik knutsel graag maar soms ben ik ook wel eens moe en heb ik helemaal nergens zin in, zeker na een drukke werkweek of wanneer ik weer eens last heb gehad van migraine. Zo’n dag was het dus. Ik wou rusten en hoopte stiekem dat zoonlief me niet zou lastig vallen. Vaak laat ik hem dan op zijn ipad spelen.

Maar soms knaagt dat wat aan me. Ik zet hem dan ook graag op gang om aan de slag te gaan met zijn speelgoed. Ik haal dan zelf het speelgoed uit, speel even mee en daarna gaat hij dan vaak alleen aan de slag. Om het wat interessant te maken voorzie ik dan wel eens iets anders, denk bijvoorbeeld aan de bouwkaarten voor kapla die ik onlangs maakte.

Ijshockeyveld

Deze keer gaf ik hem eigenlijk gewoon een pot ijs. Ik had een eind terug een pot water in de diepvries gestopt met het idee hem een ijshockey veld te geven om met kleine poppetjes mee te spelen.

Ijshockey veldje

Ik zette hem nog snel op weg om twee heel eenvoudige goals te bouwen met lego. Daarna namen we elk een lego ventje (uit onze reisbox) en speelden we een mini match.

ijshockey match

Dit bleek al snel moeilijk te gaan doordat de ventjes botsten en goals omvielen. We haalden de goals weg en namen elk een tandenstoker, het kleine lego blokje die we als puk gebruikten hielden we wel bij. Deze keer was de opdracht, laat ons de puk naar elkaar mikken, net hard genoeg om naar de overkant te glijden, maar niet hard genoeg om buiten de pot te glijden. Dit bleek fantastisch leuk te zijn.

ijsspel tandenstoker

Daarna besloot ik wat te rusten. Zoonlief vond het een leuk idee om het ganse ijshockey veld af te likken, zo zou hij gladder worden, daarna werd hij gebruikt om ventjes op te laten glijden en een bouwwerk op te maken.

Zo zie je maar, soms heb je echt niet veel nodig om die fantasie op gang te zetten en eventjes lekker te spelen.

Zelf ook iets gemaakt? Deel zeker ook jullie eigen creatie binnen het thema “ijs” op sociale media . Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de creatieve collega’s voor nog meer leuke creaties: Kreanimo en  Mama duizendpoot

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

One Reply to “Ijshockey veld om mee te spelen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.