We hebben allemaal wel eens als kind in het gras liggen turen op zoek naar de leukste beelden in de wolken boven ons, vol verwondering. Wolken komen er in zoveel soorten en ze veranderen voortdurend, ze vormen een ideale bron voor inspiratie.

Ik herinner me alvast nog de momenten waarop ik samen met mijn lief in het gras naar de wolken lag te kijken, op zoek naar de leukste figuren. Het was echter het niet altijd eenvoudig om duidelijk te maken wat ik zag, want dat is niet noodzakelijk wat de ander ook ziet.

Onlangs dacht ik plots terug aan het wolken kijken en besloot er enkele foto’s van te maken. Deze foto’s gebruikte ik als inspiratie voor het tekenen van wat ik zag. Op die manier is het alvast een stuk makkelijker om dat visueel naar voor te brengen naar anderen toe. Het is ook een leuk idee om te doen met kinderen, maar het kan ook een bron van inspiratie zijn om actief mee aan de slag te gaan wanneer je iets creatiefs wil doen maar niet meteen wat.

Wat heb je nodig

  • Wolken
  • Een fototoestel of een smartphone
  • Tablet of een printer en pen en papier

Hoe ga je te werk?

  • Leg je op je rug in het gras en kijk naar de wolken, zoek een wolk waar je een leuke figuur in ziet en neem een foto. Alternatief kan je ook gewoon foto’s nemen en hopen dat je er achteraf figuren in waarneemt.
  • Indien je op een tablet werkt, kan je de foto digitaal daarop overzetten anders kan je hem afdrukken op een blad papier.
  • Vervolgens teken je de outlines van je figuur op de wolken en kan je dit gaan perfectioneren en inkleuren indien gewenst.

Deel zeker ook jullie eigen creatie binnen het thema “wolken” op sociale media met de hashtag #creaKrea. Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de CreaKrea collega’s voor nog meer leuke creaties: KreanimoMama duizendpootKnutseljuf van Ede en Crea met kids

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

One Reply to “Wolken als tekeninspiratie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.