Een vrolijke cover met een feestend aapje, dat spreekt aan. Thijsje wil een prijsje is het vervolg op het boek Saartje wil een taartje en is een ideaal boek om kinderen aan het bewegen te zetten.

Prentenboeken

In het prentenboek van Saartje het konijn, kwamen voornamelijk nog basisbewegingen zoals stampen, kruipen, rennen en springen aan bod. Bij Thijsje gaan we een stapje verder met dansen en bewegen met de armen, voeten en schouders.

Thijsje is op een leuk feest en hoopt een te winnen door te dansen. Hij doet goed zijn best want als hij wint, krijgt hij een prijsje.

Bewegen met een boek

Ik geef toe, in het begin was ik een beetje sceptisch, je kind laten bewegen terwijl je voorleest. Ik zag het niet meteen gebeuren met mijn vijfjarige, met een driejarige misschien maar zeker niet met mijn kind. En toch, tot mijn grote verbazing deed mijn kleine bengel gezellig mee. Dankzij de voorspelbaarheid van de herhalingen deed hij niet enkel mee met het bewegen maar ook met de tekst.

Als ouder wel interessant om op voorhand even het boekje te bekijken (wat ik gelukkig deed). Helemaal achterin het boek, staan namelijk tips waarmee je kinderen nog meer kunt stimuleren om te gaan bewegen.

Geen boek voor het slapengaan, maar wel gezellig tussendoor. Ideaal om een kind even weg te halen van achter die schermpjes en wat aan het bewegen te zetten.

Bewegen met Thijsje wil een prijsje

Ook zin gekregen om samen met je kind aan de slag te gaan en meer te bewegen? Lees dan snel verder want van schrijfster Mariska Bogaerds mag ik een exemplaar van Saartje wil een taartje verloten.

Wat moet je hiervoor doen?

Laat in een reactie hieronder, op facebook of op instagram weten voor wie je dit boekje zou willen winnen en waarom.

Daarnaast krijg je een extra winkans als je:

Of kan je niet wachten, Bestel jouw exemplaar van “Saartje wil een taartje” of “Thijsje wil een prijsje” ondertussen kan je ook al het muziekalbum pre-orderen, hoe leuk is dit!

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

Deelnemen kan tot en met 22 augustus 2020. De dag na afloop maak ik de winnaar bekend via een privé bericht of e-mail. De winnaar dient zich binnen de 48u te melden. Zo niet, wordt een andere winnaar gekozen. Over de uitslag van een give away wordt geen discussies gevoerd.
*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

18 Replies to “Bewegen met een boek: Thijsje wil een prijsje + win

 1. Mijn dochtertje kan sowieso niet goed stilzitten. Met boekjes lezen gaat het meestal wel goed, dan is ze toch geboeid. Bij dit boekje moet ze juist bewegen daarom denk ik dat het erg in de smaak zal vallen.

 2. Ja leuk lekker leren door te bewegen met mijn nieuwe groep aankomend schooljaar. Ik heb er nu al zin in. Thijs ga maar op reis dan winnen wij de prijs.

 3. Oh deze lijkt me wel leuk om te delen op school! Gezellig allemaal aan het lezen en bewegen . Dus ja ik doe graag mee!

 4. Ik zou het cadeau geven aan een vriendinnetje van mij als haar tweede spruitje net zo beweeglijk is als de eerste dan kan ze dit boek wel gebruiken!

 5. Wat leuk! Ik zou het heel graag willen winnen voor mijn twee zoons Liam(2) en Jake(3). Voorgelezen worden vinden zij echt geweldig dus deze wordt ook zeker een succes.

 6. Ik zou het boek aan mijn collega’s van waal 1 op Waalcampus geven (de baby en peutergroep). Dan kunnen ze lekker bewegen met de kinderen! Ik weet zeker dat ze daar plezier aan beleven!

 7. Oh wat zou ik dit graag willen winnen voor mijn eigen kids. Ik heb een paar weken terug het boek van thijsje wil een prijsje aangeschaft voor de peutergroep waar ik werk met de danslinten. 1 groot succes ze vonden het boek en de danslinten helemaal geweldig! Dit zou ik ook graag thuis met mijn kinderen willen ervaren. Mijn zoontje van 3 vind samen voorlezen erg leuk, zou zijn gezichtje wel willen zien dat hij meekan dansen met zijn eigen apen knuffel dan natuurlijk.

 8. Voor mijn neefje (zoontje van mijn broer), omdat ik dan weer eventjes zijn favoriete meter ben 🙂

 9. Dit boekje zou ik heel graag willen lezen in mijn kleutergroep. Lijkt mij super leuk, lekker bewegen tijdens het lezen..
  Ik wil heel graag als juf het blijven (voor)lezen blijven promoten en met dit boek worden of blijven ze vast geinteresseerd.

 10. Ik doe graag mee voor mijn zoons, die zijn dol op dansen en zo krijg ik ze vast wel even achter de schermpjes weg

 11. Voor mijn dochtertje doe ik graag mee aan deze wedstrijd. Ze kan mooi kleuren en dingen opspeuren, maar de meeste tijd. Doet ze lekker op de bank een boekje lezen. Dus als ik als zo vrij mag wezen… Kiezen jullie haar dan voor dit boek van Thijsje? Echt een geweldig prijsje. Niet alleen voor mijn lieve meisje maar ook voor mij. Want een gelukkige dochter maakt deze moeder ontzettend blij!!!!

 12. Heel graag voor mijn metekindje en zijn twee zusjes… Het lijkt mij een léuk en interactief boek voor kinderen van alle leeftijden. Ik ben er overtuigd dat dit een toppertje zal zijn bij hen, want ze houden enerzijds van verhaaltjes, en anderzijds van dansen én bewegen. Een topcombi dus! Het lijkt mij ook een heel leuk boekje om mee te nemen naar school, voor het leesmoment in de groep!

  Ik volg jullie beiden op facebook én instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.