Kevin wordt ervan verdacht de koekjes uit het dorp te stelen. Alles lijkt erop te wijzen dat hij de dief is, maar is dat echt zo?

Kevin

Kevin en de koekjesdief is het derde boek in de boekenreeks van Kevin, een mollige vliegende pony. De vierpoter woont net als zijn vrienden Max en Leslie in het stadje Bumblefort en beleeft daar leuke avonturen. Deze sympathieke pony is gek op koekjes, vooral op crèmekoekjes (kan je het hem kwalijk nemen?)

Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij al snel de hoofdverdachte wordt van de koekjesdiefstallen waardoor de stad geteisterd wordt. Het helpt dan natuurlijk ook niet dat men in het dak van de supermarkt een gat vindt die er uitziet alsof er dikke pony doorgevlogen heeft.

Max en Leslie weten meteen dat Kevin die diefstallen nooit zou plegen, daar is hij veel te lief voor. Daarom slaan Kevin en Max op de vlucht. Ze bedenken ondertussen wel een plan om de echte koekjesdief te ontmaskeren. Niemand wil dat de lieve pony in de paardengevangenis terecht komt waar het vol zit van criminelen.

Spannend

Kevin en de koekjesdief is een spannend verhaal dat erg vlot leest. Perfect op maat van de doelgroep waarvoor het geschreven is, kinderen tussen 7 en 11 jaar (en hun ouders).

Ik was begonnen met voorlezen omdat het boek geschreven is voor kinderen die net iets ouder zijn dan mijn zoon. Al snel nam zoonlief het over en begon zelf voor te lezen. Tussenin werd er vaak naar de mooie illustraties gekeken die het verhaal mee vormgeven. Ook de ‘iep, ieps’ op de illustraties werden enthousiast voorgelezen.

Benieuwd? Koop alvast jouw exemplaar van Kevin en de koekjesdief of de andere boeken uit de boekenreeks.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.