Ken je dat gevoel? Je kind heeft zoveel speelgoed maar toch speelt hij het allerliefst met papa en mama. Als hij dan al eens iets uithaalt is het meestal die puzzel. En al de rest, ja dat ligt het grootste deel van de tijd maar. Toch blijft er steeds speelgoed bijkomen omdat we veel krijgen (elke verjaardag, elke feestdag). Laat ons eerlijk zijn, alles wat mama er leuk uit vind zien, tja, dat kan ik natuurlijk niet laten om dan ook maar te kopen. Het gevolg, bakken vol speelgoed waar hij ofwel uitgegroeid is ofwel niet altijd interesse in heeft.

Wij besloten daar dus iets aan te doen in het kader van ‘ontspullen’, meer rust, een opgeruimd huis, …

Hoe doen we dat dan?

De spullen waarvoor hij te groot geworden was en de zaken waar hij ab-so-luut geen interesse in had, die stonden al een ganse poos boven in een doos stof te verzamelen. Ik heb besloten om deze spullen te koop te zetten op 2dehands.be en enkele facebook groepen. Sommige stukjes waren al snel verkocht, andere staan er nog steeds.

Daarna hebben we een opruimactie gedaan in de speelgoedbakken die beneden staan, met een aantal spulletjes hebben we de stof-dozen en verkoop pagina’s verder aangevuld. De leukste en meest duurzame spullen hebben we gehouden, wie weet komt de belangstelling toch nog naar boven. Wat hebben we dan gehouden? Heel wat houten speelgoed, duplo, auto’s, de puzzels uiteraard en wat tekengerief. In totaal 2 bijna volle houten speel speelbakken van 45x50x100cm.

Kan hij dan nooit meer spelen?

Nu kunnen jullie denken, ocharme dat manneke, al zijn speelgoed verkopen en wat krijgt hij in ruil? De centjes die zijn speelgoed opbrengt, die gaan alvast integraal naar zijn spaarrekening.

Wil dat nu zeggen dat hij nooit meer iets krijgt om mee te spelen buiten wat hij nu heeft?

Uiteraard niet, op termijn willen we graag kijken om een speelgoed abonnement te nemen. Toen ik de reclame van againagain zag, leek me dit meteen een aanrader. Veel variatie omdat je elke 3 maand nieuwe stuks krijgt, dus als het niet leuk is, dan is het hoe dan ook na 3 maand weg. Minder duur in aankoop dan 101 speelgoed dingen kopen en het leuke is dat het voor iedereen een verrassing is wat er zal binnenkomen. Dat het speelgoed is dan nog eens geselecteerd wordt op bepaalde categorieën waardoor het uiterst geschikt is voor de fase waarin je kind zich bevindt op dat moment is dan nog een leuke meerwaarde. Oh ja, wanneer hij te groot is geworden voor het speelgoed van againagain, gaan we gewoon lekker over naar een volgend abonnement bij puur plezier. 

Dit zouden we dan willen aanvullen met niet-leeftijdsgebonden duurzaam speelgoed. Dan denk ik meteen aan zijn wishbone loopfietsje of open edge speelgoed zoals de wobbel, houten speelgoed van grimms … omdat dit dan ook nog eens de creativiteit stimuleert (en er gewoon kei-hip uitziet). Ik heb alvast al heel wat leuke dingen gezien op de website van houtenplezier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.