We waren deze zomer fan van het pop-up speelplein ‘t speelveld aan de Sint-Pietersplas in Brugge. Nu heeft vzw de Driehoek ook het pop-up indoor speelplein Binnenpret opgericht in Sijsele, vlakbij onze nieuwe woning.

Fantasie en spelen

De speelplekken opgericht door vzw de Driehoek zijn vooral heel erg creatief en spannend. Het zijn niet de alledaagse speelpleinen. Integendeel, ze zijn heel leuk opgebouwd met allerhande recuperatiemateriaal. Denk aan autobanden, planken, matten, ouderwetse hometrainers, winkelkarretjes, bootjes, baden …

Hiermee bouwen ze zelf een aantal zaken zoals een glijbaan of klimrek op ’t speelveld. Bij Binnenpret mag je je verwachten aan een doolhof, een mini rollercoaster, een politiekantoor (met gevangenis) disco, een circuit en zoveel meer.

Speelplezier

Met losse spullen kunnen de kinderen zelf creatief aan de slag, net wat spelen zo leuk maakt. Ik zag er rondrijden met kleine fietsjes of een winkelkarretje maar ik zag ook kinderen bouwen met het losliggend materiaal. Het leuke is dat dit zomaar kan en mag. Meerdere keren naar Binnenpret gaan is voor kinderen zeker geen straf doordat er zoveel ontdekt kan worden.

Binnenpret voor ouders

Ook aan de ouders wordt gedacht hoor. In de legerkazernes in Sijsele, waar Binnenpret plaatsvindt is een ruimte ingericht als winterbar. Je vindt er banken, zetels, stoelen en tapijten. Alles om het gezellig warm en knus te maken. Drankjes en eten worden geserveerd aan twee foodtrucks, eentje voor warme zaken zoals koffie, thee, pannenkoeken en eentje voor alle koude zaken zoals frisdrank, wijn, bier en chips.

De winterbar is afgesloten van de speelplek door middel van gordijnen en er speelt een zacht muziekje op de achtergrond. Op deze manier kunnen ouders ook in alle rust genieten en kinderen tussen de speelpartijen in tot rust komen met een hapje en een drankje.

Je kan nog genieten van binnenpret speelplezier tot 10 april. Als je dit leuke plekje nog niet ontdekt had, dan is de eerste week van de paasvakantie hét moment om eens langs te gaan.

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.