Op onze planeet leven meer dan acht miljoen verschillende dieren, sommige van hen hebben de gekste en mooiste en gekste kleuren, Al deze kleuren en patronen hebben een doel, dit is waar het dierenboek “Waarom een okapi witte sokken draagt” over gaat.

Kleurrijk

Zoals te verwachten is “Waarom een okapi witte sokken draagt” een enorm kleurrijk dierenboek. Dit gaf de zwarte cover met fel gekleurde dieren al aan. Het gebruik van de contrasterende kleuren op de pagina’s, zet dit nog eens extra in de verf. Dit maakt het boek anders dan de meeste andere dierenboeken.

OkapiInhoud

Het is een leuk boek over dieren vol met weetjes. De illustraties nemen de bovenhand en zijn aangevuld met korte blokjes tekst, geen lange saaie doorlopende teksten dus. Dit maakt het uitermate geschikt om er met (jonge) kinderen mee aan de slag te gaan. Misschien vind je hier wel een extra leuk weetje voor een spreekbeurt over dieren.

Opbouw van het boek

Het boek begint met een dierenstamboom, waarin we een stukje de indeling zien van de dieren. Denk aan gewervelden/ongewervelden, warmbloedig/koudbloedig en de types dieren zoals zoogdieren, reptielen, vogels … Daarna wordt aandacht besteed aan welk type vacht bij welk soort dier hoort en wat het nut ervan is. Vervolgens vliegen we de kleuren en patronen: rood, oranje, geel, groen … maar ook vlekken en streepjes komen aan bod. Tot slot wordt meegegeven wat je zelf kan doen in de tuin bijvoorbeeld om die mooie kleurenpracht van het dierenrijk te bewaren. Wie weet ontdek jij dan wel wat bijzonders in je eigen tuin tijdens een mini safari.

Zin in kleur? Bestel dan zeker Waarom een okapi witte sokken draagt. Ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.