Dit boek gaat over jou is een non-fictieboek boordevol feiten en weetjes over hoe jij verband houdt met de wereld rondom je en hoe alles aan elkaar gelinkt is en hoe jij deel uit maakt van een veel groter geheel.

Dit boek gaat over jou

In dit boek gaat over jou leer je bijvoorbeeld dat het water op de aarde al miljarden jaren oud is en dat het daardoor dus mogelijks ooit door een dinosaurus werd uitgeplast. Je ontdekt hoe je hersenen werken en waarom je op sommige momenten nog redeneert zoals onze voorouders bijvoorbeeld wanneer je bang blijkt te zijn voor monsters onder je bed. Je krijgt een antwoord op de meest gekke vragen (die je misschien zelf niet eens had) en wordt uitgedaagd om leuke challenges te doen zoals je eigen yoghurt of een bonendoolhof maken.

Op het einde van het boek, krijg je al een inkijkje in de mogelijkheden van de toekomst en is er ruimte voorzien om je eigen verhaal te maken.

Onze mening

Dit boek gaat over jou is geen boek om in een trek uit te lezen, daarvoor is het te gefragmenteerd in kleine stukjes. Dit zorgt er op zijn beurt dan wel weer voor dat de informatie behapbaar blijft en je veel punten hebt om even over na te denken of te bespreken.

Eveline Hensel is leerkracht in het basisonderwijs, medebedenker en -maker van artis-Groote Museum en adviseerde vroeger bedrijven over duurzaamheid. Dat merk je in de manier waarop de kennis gebracht wordt: behapbaar, duidelijk, op maat en volgens de interesse van kinderen. Hier en daar vind je ook de knipoog naar die duurzaamheid terug. Als je op zoek bent naar een duidelijk informatief boek met heel veel informatie dan doe je met Dit boek gaat over jou zeker een goeie koop.

Informatie

Dit boek gaat over jou – Eveline Hensel
Illustrator: Kirstel Steenbergen
Uitgeverij: Luithingh-Sijthoff
Pagina’s: 112 pagina’s, Hardcover
ISBN: 9789021043036
Verschijningsdatum: November 2023

Ook te koop bij de lokale boekhandel

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.