Drakenstorm is een fantasy boekenserie voor jonge lezertjes. Magische verhalen, boordevol avontuur en uiteraard ook draken. Mooie magische wezens die tot de verbeelding spreken.

Drakenstorm

De boekenreeks bestaat uit niet al te dikke boeken, dit maak het voor kinderen leuk om te starten met een fantasy verhaal, want die zijn meestal nogal dik.

In het land van Draconis leven er geen draken meer, lang geleden was dat wel nog zo … tot de grote drakenstorm er kwam en de draken zich terugtrokken in hun eigen wereld. Buiten de verhalen weet niemand hoe het echt zit. De boeken spelen zich af in een periode waarin drakenzieners contact kunnen maken met draken.

De verboden grot

De verboden grot is het tweede boek in de reeks. Hier ontmoeten we Cara, een meisje die al zo lang ze zich herinnert een stem in haar hoofd heeft waarop ze 100% vertrouwt. Ze blijkt een drakenziener te zijn en de stem in haar hoofd is Zilverdief. Dankzij de geheime gilde leert ze hoe ze haar draak ook in deze wereld kan zien.

Op de gilde leert ze nog meer kinderen en hun draken kennen. Samen met Ellis en Mira gaat ze op onderzoek uit en ontdekt ze een verboden grot. Wanneer ze hier verder snuistert, wordt het wel heel spannend.

Een mooi boek over vertrouwen en nieuwe vrienden maken. De verboden grot, bevat een mooie boodschap en is geen te moeilijk verhaal. Ik ben er zeker van dat deze reeks een magische aanzet is voor complexere fantasy boeken. Ideaal voor kinderen van een jaar of acht, negen die wel houden van mythische wezens.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.